NEVEROVATAN PODATAK Ribakina postavila rekord koji će se teško oboriti

17:01 | 30-08-2024

Tenis 0

Četvrta teniserka sveta neprevaziđena u ovom segmentu

Tertius Pickard

Kazahtanska teniserka Jelena Ribakina odlučila je da se povuče sa US opena. Ovo je čak osmi turnir sa kojeg je četvrta igračica sveta odustala u ovoj godini iako je bila prijavljena ili ga je počela. Ovo je apsolutni rekord u tenisu, s obzirom na to da se nije dešavalo da neko toliko puta odustane od takmičenja.

Lista turnira sa kojih se Ribakina povukla ove godine je sve duža. Sve je počelo u Dubaiju i nastavilo se redom u Indijan Velsu, RImu, Berlinu, Istbornu, na Olimpijskim igrama u Parizu, u Torontu i na kraju na US openu. Obrazloženja su bila brojna, od bolesti pa sve do povreda.

- Moram da slušam svoje telo i nadam se da će ostatak sezone dobro proći - kratko je rekla posle predaje na US openu.

Prva je na ovo reagovala Rene Stabs, bivši broj 1 u dublu iz Australije, i trener Karoline Pliškove i Serene Vilijems.

- Mora da se ovde nešto dešava. Neću da špekulišem, ali to je veoma neobična situacija. Osam povlačenja u jednoj godini! Povreda za koju niko ne zna na Ju-Es openu… Mislim da tu ima još nešto.

Australijanka u izjavi za ESPN ne krije da je uverena da „to još nešto“ nije dobro:

- Godinama je viđam na Turu, ona je sjajna osoba i dobro znam kako izgleda kada je srećna, zdrava i dobro igra. Kada je u formi ona je možda i najbolja na svetu na ovoj podlozi, ali mislim da se njoj događa nešto što mi ne znamo. To je tužno i užasno - istakla je Stabs.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading