RUTINSKI DO OSMINE FINALA Nemačka već odradila posao u grupi, Mađari nisu imali šanse

19:52 | 19-06-2024

EP2024 0

Kvalitet domaćih je došao do izražaja.

epa

Reprezentacija Nemačke je u Štutgartu savladala Mađarsku sa 2:0 (1:0) i tako osigurala plasman u osminu finala Evropskog prvenstva. U isto vreme, ona je postala prva ekipa koja ne mora da brine za prolaz dalje i jedina koja za sada ima šest bodova.

PALI SE MAŠINA Srbija odradila trening na legendarnom stadionu pred utakmicu sa Slovenijom (FOTO)

"Panceri" su od samog starta imali inicijativu na terenu i jasno su dali do znanju protivniku da neće dozvoliti iznenađenje. Ipak, nije nekadašnja "laka konjica" bila bez šansi. Naše komšije su igrale hrabro i lepo za oko, ali nije uspela da šokira domaće.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Onda, u 22. minutu, Džamal Musijala je probio odbranu Mađarske i doneo vođstvo svome timu od 1:0. Mogli su gosti do izjednačenja u završnici prvog poluvremena, ali im je poništen pogodak zbog ofsajda.

Nemačka je posle velikog odmora nastavila da pritiska rivala, koji je popustio u 67. minutu kada je Ilkaj Gindogan rutinski završio sjajnu akciju za 2:0. Momci u ružičastim dresovima se tu nisu zaustavljali, želeli su do još golova, ali nisu uspeli, a u tome ih je umnogome sprečio Liroj Sane, koji je bio ispod nivoa na ovom meču.

Nemačka - Mađarska 2:0 (1:0)

Strelci: Musijala 22', Gindogan 67'

Stadion: "Štutgart arena"; Kapacitet: 51.000; Sudija: Deni Makali (Holandija)

KRAJ UTAKMICE

90' - Neverovatno je kako je Nojer pogrešio, ispustio je loptu prilikom hvatanja, mreža je ostala prazna, ali Mađari nisu mogli da postignu gol.

75' - Odmah posle je Sane sjajno šutirao sa distance, a golman Mađarske je jedva sprečio da njegov tim primi još jedan pogodak.

74' - Kimih je poprilično namučio Gulačija. Šutirao je sa oko 13 metara, ali nije uspeo da postigne treći gol za svoj tim. Sve jači pritisak Nemaca.

67' - GOL! Sjajna akcija Nemačke, strelac je Gindogan. Musijala je inicirao napad, Mitelštad je centrirao, a fudbaler Barselone je rutinski savladao golmana Gulačija.

60' - Ozbiljno je zapretila Mađarska. Varga je sjajno šutirao glavom, Nojer je bio savladan, ali je lopta prošla malo iznad prečke.

55' - Dugo se ništa nije desilo na terenu, ali konačno jeste. Golman Mađara je dva puta morao da interveniše, prvi put prilikom centaršuta Gindogana, a onda i posle šuta Krosa.

19.03 - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2' - Poništen gol Mađara! Salaj je glavom savladao Nojera, ali je bio u ofsajdu. Sudija je pregledao VAR i bio je u pravu što je prvobitno dosudio nedozvoljenu poziciju.

44' - Posle duže vremena zatišja, konačno se dogodilo nešto vredno spomena. Musijala je dobio loptu na 16 metara udaljenosti, sjajno je šutirao, ali je pogodio spoljni deo mreže. 

29' - Nova šansa za Mađare. Kerkez je sjajno probio po levoj strani, uposlio je Soboslaija, koji je bio izblokiran pri pokušaju da izjednači.

26' - Soboslai je fantastično izveo slobodan udarac, gađao je sam ugao gola Nojera, ali je golman bio nepokolebljiv i sjajno je odbranio.

22' - GOL! Nemačka je povela golom Musijale. Doduše, tome je prethodila sumnjiva situacija, pošto je delovalo da je jedan igrač Mađarske bio fauliran. Sudija se konsultovao sa VAR-om i potvrdio da je gol priznat.

12' - Odmah zatim je izveden korner, Andrih je ozbiljno pripretio, ali je bio izblokiran. Dve sjajne šanse za domaće na početku meča.

11' - Stopostotna šansa za Nemačku! Haverc je izdržao duel sa jednim defanzivcem Mađarske, šutnuo je, ali je golman Gulači sjajno intervenisao i spasao svoj tim.

1' - Mađarska je naterala Manuela Nojera da napusti gol i da ispuca loptu. Prvo uzbuđenje na utakmici.

18.00 - Utakmica je počela.

17.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču Nemačke i Mađarske. Uz sport.alo pratite uživo dešavanja iz Štutgarta. 

 

Komentari(0)

Loading