BLICKRIG ZVEZDE ZA FINALE KUPA Crveno-beli za tri minuta nokautirali Partizan

21:04 | 24-04-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Partizan sa 2:0 (2:0) i plasirali se u finale Kupa Srbije

Zvezda
Marko Metlaš

Crveno-beli su tako drugi put u pet dana savladali večitog rivala, pošto su prethodno slavili u Superligi.

Centralna figura meča bio je Piter Olajinka koji je kumovao autogolu Aleksandra Filipovića, a potom i zakucao loptu u mrežu za 2:0.

Partizan je bolje ušao u utakmicu, za samo osam minuta izveo tri kornera. Igrao se 15. minut kada smo videli prvu veliku priliku. Aleksandar Dragović je pogrešio na sredini terena, Samed Baždar je sjajno proigrao Goha, koji je dosta dobro šutirao, ali se istakao Omri Glazer odličnom odbranom.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Delovali su izabranici Vladana Milojevića prilično bezidejno, ali se sve promenilo u 27. minutu.

Izveo je korner Hvang, vratio mu je loptu Bukari, a onda je Hvang driblingom prevario Kalulua i poslao savršenu loptu na drugu stativu. Tamo je glavom šutirao Olajinka, a lopta se od leđa Filipovića ušetala u gol.

Zvezda - Partizan FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
 

 

Samo tri minuta kasnije Olajinka je zakucao loptu u mrežu. Grudima je primio loptu, ujedno izbacio tim potezom čuvara i snažnim udarcem savladao je Jovanovića – 2:0.

Mogla je ekipa Vladana Milojevića i do trećeg gola do isteka prvog poluvremena, u 37. minutu posle dubinske lopte sa svoje polovine Zvezda je došla u šansu, konkretno Stamenić, ali je reprezentativac Novog Zelanda zabeležio veliki promašaj.

Drugo poluvreme proteklo je u potpunoj dominaciji crveno-belih. Paradoksalno, ali Zvezda je bila bolja u drugom nego u prvom delu i samo zahvaljujući golmanu Jovanoviću, Partizan nije pretrpeo ubedljiviji poraz.

Nekoliko kolosalnih šansi imali su Olajinka, Ndiaje, Ivanić, Katai.

Tek u 73. minutu crno-beli su stvorili priliku, preko Nemanje Nikolića. 

Očekivao se makar očajnički trzaj Partizana u finišu, ali se to nije desilo, pa je Zvezda lako izborila plasman u finale, gde će igrati protiv Vojvodine koja je sa 1:0 savladala Radnički 1923.

Finale je na programu 23. maja u Loznici.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 2:0 (2:0)

Strelci: Filipović autogol u 27 i Olajinka u 29. minutu.

Stadion: Rajko Mitić (Beograd)

Sudija: Miloš Milanović

Crvena zvezda: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Stamenić, Hvan - Bukari (68. Katai), Ivanić, Olajinka (79. Điga) - Endijaje (87. Kraso).

Partizan: Jovanović - Filipović, Kovačević, Marković (46. Stojković), Antić (72. Saldanja) - Ovusu, Goh (63. Natho) - Severina (63. Janković), Zahid, Kalulu (56. Nikolić) - Baždar.

Kraj! Crvena zvezda je u finalu Kupa!

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

89. minut - Probao je sjajnu igru večeras da kruniše pogotkom sa dvadesetak metara Srđan Mijailović, ali je Aleksandar Jovanović još jednom paradom ponovo bio izvanredan.

85. minut - Potpunu kontrolu imaju fudbaleri Zvezde i nalaze se pred plasmanom u finale.

79. minut - Olajinka je zatražio izmenu, umesto njega ušao je Naser Điga.

73. minut - Konačno šansa za Partizan! Nikolić je dosta dobro šutirao sa nekih 20-ak metara, Glazer ponovo sjajan.

68. minut - Prva izmena u redovima Zvezde, Katai je ušao umesto Bukarija.

63. minut: Goh i Severina ustupili su mesta u Partizanovom timu Jankoviću i Nathu. Već četiri izmene napravio je Igor Duljaj, dok Vladan Milojević i dalje nije menjao u svom timu.

58. minut - Velika šansa za Šerifa, išao je jedan na jedan sa Jovanovićem, ali je sve promašio. Potom je pokazan ofsajd, opravdano.

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

 

52. minut - Umalo da dođe i do trećeg gola Olajinka, sevnula je kontra Zvezde, Mijailović je poslao dobar pas u dubinu za Olajinku, ali Nigerijac posle driblinga kojim je prevario Filipovića - ne postiže gol. Činilo se da je promašio Olajinka, ali je zapravo odbranio Jovanović.

47. minut - Hvang je uposlio Šerifa u kontri koji je oboren u duelu sa Filipovićem, ali ništa od faula.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

45. minut - Poluvreme! Zvezda vodi 2:0!

42. minut - Stamenić je probao makazicama da postigne gol nakon ubačene lopte Olajinke, ali je tom prilikom udario u glavu Antića. Odmah se videla krvava glava, sudija Milanović je pokazao žuti karton "šestici" Zvezde.

39. minut - Ponovo ne najbolja reakcija odbrane Zvezde, Goh je "gurnuo" za Baždara iza leđe Spajića i Dragovića, odbranio je Glazer levom rukom i pokazan je ofsajd

35. minut - Zaigrao je Partizan ofanzivnije, ali ne uspevaju da stvore konkretnu priliku.

29. minut - Goooool! Zvezda je duplirala prednost, Olajinka je zakucao loptu u mrežu!

27. minut - Goooool! Zvezda vodi 1:0 autogolom Filipovića! Izveo je korner Hvang, vratio mu je loptu Bukari, a onda je Hvang driblingom prevario Kalulua i poslao savršenu loptu na drugu stativu. Tamo je glavom šutirao Olajinka, a onda se od leđa Filipovića ušetala u gol.

21. minut - Imao je Partizan potencijalno dobar kontranapad, ali je Srđan Mijailović uspešno zatvorio prostor i primorao Sameda Baždara da šutira preko gola.

Zvezda - Partizan Marko Metlaš
 

 

15. minut - Evo prve velike prilike i to za igrače Partizana. Posle greške Dragovića, Baždar je proigrao Goha. Mogao je Goh još da vuče loptu, ali je odlučio da šutira, ipak, sjajna rekacija Glazera i biće novi korner.

12. minut - Mirko Ivanić šutira iz teške pozicije, bez opasnosti po gol Partizana.

8. minut - Fudbaleri Partizana su već izveli tri kornera, ali čekamo prvu šansu.

6. minut - Kako se i očekivalo zbog uloga utakmice, nešto tvrđi start meča.

2. minut - Korner za Partizan, dosta nezgodna lopta, ali Glazer je uspeo da interveniše i opasnost je otklonjena.

1. minut - Utakmica je konačno počela! Prvi napad imaju fudbaleri Partizana, a odmah sa centra Baždar je šutnuo loptu daleko u aut. Pretpostavlja se da je to vid protesta koji su najavili crno-beli nezadovoljni suđenjem u prošlom derbiju.

Utakmica nije ni počela, a kapiten Partizana Sveta Marković je dobio žuti karton.

Partizan FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
 

 

19.04 - Na severnoj tribini je pirotehnički šou, dok su se fudbaleri Partizana okupili ispred svoje klupe i slušaju govor trenera Igora Duljaja.

18.59 - Fudbaleri Zvezde nose majice u čast Dragana Milanovića. Na belim majicama koje nose crveno-beli se nalazi lik nedavno preminulo ekonoma Zvezde.

 

 

Milanović je preminuo u 55. godini života posle borbe sa opakom bolešću.

18.57 - Atmosfera pred početak večitog derbija, manje navijača od očekivanog

18.40 - Igor Duljaj:

- Došli smo na ovaj stadion da pokušamo da se plasirao u finale Kupa, ali znamo da to neće biti lako. Pre neki dan smo odigrali jedan meč, sada je na programu jedan sasvim drugi i nadam se da će navijači imati šta da vide i da će napraviti sjajnu atmosferu - rekao je Duljaj.

18.35 - Vladan Milojević:

- Polufinale je, jedna je utakmice, sve je smešteno u 90 minuta. U pitanju je sasvim drugo takmičenje. Partizan ima svoje ambicije, mi svoj. Šta je spremio moj kolega Duljaj, a šta mi. Videćemo na terenu - istakao je Milojević.

18.05 - Velika gužva na Autokomandi.

17.57 - Milojević je odlučio da ovog puta menja, doduše minimalno, pa je Kangino mesto zauzeo Piter Olajinka.

Kod Partizana Aleksandar Jovanović počinje od starta, ali ne i Mateus Saldanja ispred kog je priliku dobio strelac prvog gola sa prošlog susreta Samed Baždar.

17.51 - Poznati sastavi: 

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić – Stamenić, Hvang, Ivanić – Olajinka, Bukari, Ndiaje.

Partizan: Jovanović – Filipović, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Zahid, Severina, Goh, Kalulu – Baždar.

16.28 - Ako tim Vladana Milojevića prođe, imaće priliku da juri duplu krunu, ako sastav Igora Duljaja prođe dobiće šansu da sezonu završi sa peharom.

FK Crvena zvezda - FK Partizan Alo/ Marko Metlaš
 

 

16.23 - U redovima crno-belih su bili nezadovoljni suđenjem na prošlom derbiju, pa su najavljivali da danas čak neće ni izaći na teren. Ipak, odustali su od te ideje, pa ćemo gledati novi sudar dva najveća srpska kluba.

16.21 - Zvezda i Partizan su se sastali u subotu u Superligi Srbije kada su crveno-beli slavili sa 3:2 i tako gotovo sigurno obezbedili šampionsku titulu.

16.20 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici polufinala Kupa Srbije u kojoj se sastaju Crvena zvezda i Partizan. Uz alo.rs pratite sva dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading