SRBIJA JE U POLUFINALU EVROPSKOG PRVENSTVA "Orlići" posle drame i preokreta napravili podvig

20:58 | 29-05-2024

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Srbije, uzrast do 17 godina plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva posle pobede nad Austrijom 3:2.

Orlići

Ekipa selektora Jovana Damjanovića boriće se za finale protiv boljeg iz duela Portugala i Poljske.

Dvostruki strelac za srpski tim bio je Đorđe Ranković u 4. i 51. minutu, za preokret, pošto su Austrijanci postigli gol već u 24. sekundi utakmice!

Izdigle su se naše nade posle tog šoka, zaigrale znatno bolje, prodornije, preciznije i efikasnije, mirniej u pasu, jednom rečju jednostavnije i maksimalno koristile svaku šansu koja im se ukazala.

Podatak koji sve govori o tome koliko su naši mladići bili fokusirani danas u zoni pred golom protivnika - dali su tri gola iz tri šanse!

Treći je bio delo Mihajla Cvetkovića u 55. minuta, za 3:1 u tom trenutku. Bila je to još jedna efektna kontra našeg tima, baš kao i u situaciji kod drugog kola kada je Ranković bio strelac - ponovo je viđen isti epilog. 

Austrijanci su bili u nokdaunu.

Povratili su se pet minuta pre kraja, tada je opasni Adejenugure, inače dvostruki strelac danas, matirao Jovanovića i doneo brigu za naše momke.

Meč je inače produžen šest minuta a igralo se osam posle devedesetog. Trebalo je izdržati sav pritisak Austrijanaca. Pred sam kraj naši momci to su morali bez isključenog Uroša Đorđevića, koji je pocrveneo zbog oštrog starta. Ali su i tu poteškoću prebrodili. Na kraju, uspeli su da odbiju nalete rivala srpski kadeti i da proslave veliku pobedu.

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Komentari(0)

Loading