AVDALOVIĆ OČEKUJE NEIZVESTAN DERBI "Crvena zvezda ima kvalitetniji sastav od Partizana"

15:41 | 26-10-2023

Košarka 0

Trener OKK Beograda Vule Avdalović smatra da ni Crvena zvezda ni Partizan nisu u sjajnoj formi pred "večiti" derbi

Vule Avdalović
Marko Metlaš

"Crvena zvezda ima kvalitetan sastav koji je možda u ovom trenutku i kvalitetniji od Partizanovog. Ipak to je derbi, prvi ove godine i mislim da će biti zanimljiva utakmica" rekao je bivši košarkaš a sada trener OKK Beograda Vule Avdalović uoči prvog ovosezonskog večitog derbija koji se igra danas od 18.30 časova u Areni. Košarkaši Partizana će dočekati Crvenu zvezdu u 5. kolu Evrolige. Obe ekipe imaju bilans od po jedne pobede i tri poraza.

VEČITI PRED OČIMA ČITAVE EVROPE Za preokret sezone, mir i prestiž...

-Očekujem jako neizvesnu utakmicu. Nijedni ni drugi nisu u sjajnom momentu. Zvezda je promenila trenera, reagovali smo odmah sa nekom teškom odlukom. Zahvalili su se jednom odličnom stručnjaku a doveli su stranca na klupu. Pitanje je sada koliko će im biti potrebna vremena da se uklopi tim"-istakao je Avdalović i dodao da obe ekipe nisu u dobrom momentu pred utakmicu.

-Partizan takođe u ovaj meč ulazi posle jednog teškog poraza u ABA ligi od Mege. Očekujem da će se spremiti najbolje što mogu. Ipak to je derbi, prvi ove godine i mislim da će biti zanimljiva utakmica- rekao je trener OKK Beograda Vule Avdalović i dodao da je ovo utakmica na kojoj bi kapiten crno-belih Kevin Panter trebalo da zaigra na nivou na kojem se očekuje od njega.

PRVO DA SE BAVIMO NAMA Obradović otkrio status Alena Smailagića i zabrinuo navijače Partizana

-Posle celog leta gde se dovodio u priču sa nekim drugim klubovima on je na kraju ostao u Partizanu gde ne pruža dobre partije, na nivou onih od prošle sezone. Vreme je da se probudi i danas bi trebalo da bude taj dan gde bi trebalo da pokaže ko je i šta je i mislim da je ovo pravi trenutak za njega i Partizan da počnu da igraju dobro"-izjavio je Avdalović.

Partizan će igrati bez Mateuša Ponitke koji ima problema sa ramenima. U sastavu Janisa Sferopulosa neće biti Branka Lazića i Nemanje Nedovića takođe zbog povreda.

-Oni su napravili širok sastav od 15 igrača gde svaki igrač može da igra. Čak ne samo i da igra nego da ima bitnu ulogu u timu. Povrede Nedovića i Lazića mislim da nisu preterano bitne s’obzirom na tim koji imaju. Crvena zvezda ima kvalitetan sastav koji je možda u ovom trenutku i kvalitetniji od Partizanovog. Takođe mislim da neki igrači koji do sada nisu dobro igrali mogu da izađu u prvi plan-zaključio je Avdalović.

Prvi ovosezonski košarkaški večiti derbi igra se od 18.30 časova u Areni. Partizan će dočekati Crvenu zvezdu pred svojim navijačima. Navijači crveno-belih su najavili da neće prisustvovati ovom meču.

Komentari(0)

Loading