REČI KOJE SLAMAJU SRCE Ražnatović otkrio nepoznatu informaciju o Milojeviću

15:42 | 22-01-2024

Košarka 0

Košarkaški svet žali za slavnim srpskim košarkašem

Miško Ražnaotivć
Marko Metlaš

Košarkaški menadžer Miodrag Ražnatović je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je košarkaška zaostavština Dejana Milojevića ogromna i da je srećan zbog činjenice da je prepoznata širom sveta.

Ražnatović je za RTS rekao da je informaciju o smrti svog dugogodišnjeg prijatelja imao nešto ranije nego ostatak sveta.

- On i ja smo se poznavali oko dvadeset godina. Sve se jako brzo dogodilo i ja sam bio veoma šokiran. Negativne informacije sam imao nešto pre odlaska u etar, ali i dalje nisam svestan da njega više nema i očekujem da će se vratiti nakon nekoliko meseci kada se sezona završi. Sve mi je jako čudno i još nisam svestan u potpunosti tragedije koja se dogodila - rekao je Ražnatović.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan i Mega, Milojevićeva dva bivša kluba, sastaće se u okviru 17. kola Admiral Bet ABA lige i očekuje se da navijači oba kluba odaju počast svom bivšem igraču, odnosno treneru.

- Neverovatno je da je raspored ABA lige takav da će Mega u dva naredna kola igrati prvo protiv Partizana, a zatim protiv Budućnosti koju je on takođe trenirao. Makar će na taj način košarkaška javnost imati način da se oprosti od njega. Biće to lepa prilika da se oda pošta čoveku koji je toliko toga dao obema ekipama - dodao je Ražnatović.

Milojević Marko Metlaš
 

 

Prisetio se načina na koji je Dejan Milojević postao trener u Megi.

- Treneri se dele u dve grupe. Na one koji su oduvek znali da će jednoga dana postati treneri i one koji nikada o tome nisu razmišljali, a takav je upravo bio Dejan. Kada je prerano završio karijeru, sport mu je nedostajao i ja sam zbog njega izmislio poziciju tim menadžera u Megi, koja nam iskreno nije bila potrebna. Ekipa se navikla na Dejana i želela je da ostane kao trener uprkos tome što smo imali ugovor sa Vladom Vukoičićem. Imali smo sreće da je Zvezda bila u problemima tada i da im je bio potreban trener, te je Vlada otišao tamo, a Dejan po prvi put postao glavni trener - ispričao je Ražnatović.

Prema Ražnatovićevim rečima, Milojević je postao odličan trener zbog ogromnog truda i energije koju je uložio.

- Bio je veoma talentovan, ali je bio spreman i da uči. Gledao je akcije iz En-Si-Ej-Ej lige i stalno radio na taktici, koja je prve sezone uključivala strategiju da sve protivnike usmeravamo ulevo. Nije imao ego i uvek je bio spreman da nauči nešto novo. Zvao je i druge trenere da mu pomognu i postao sjajan trener - naglasio je Ražnatović.

Takvo zalaganje donelo mu je angažman u Golden Stejt voriorsima i NBA titulu sa timom iz Kalifornije.

- Ono što možda neće ostati zapisano pored svih rezultata jeste poštovanje koje svi u organizaciji Golden Stejta imaju za njega. To poštovanje daleko prevazilazi poziciju koju je imao. Sve ih je osvojio svojom neposrednošću i time što je uvek govorio ono što misli. Često je imao drugačije mišljenje od Stiva Kera, što je Ker jako cenio. Ono što me raduje u ovom teškom trenutku jeste što su ljudi svesni njegovih kvaliteta i svega onoga što je učinio - istakao je Ražnatović.

Dvorana u kojoj Mega trenira i igra svoje utakmice nosiće ime Dejana Milojevića, a Ražnatović je potvrdio da su sve organizacije i takmičenja obaveštene o promeni imena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari(0)

Loading