GOTOVO, REGIONALNA KOŠARKA VIŠE NEĆE BITI ISTA Dubai u ABA ligi, Partizan nije hteo da glasa

14:45 | 19-03-2024

Košarka 0

Donete važne odluke na burnoj sednici Skupštine ABA lige.

ata
ATA Images

Gotovo je. Više regionalna košarka neće biti ista pošto je usvojen predlog da od naredne sezone ekipa Dubaija uđe u ABA ligu!

Prema saznanjima Telegrafa, devet klubova-vlasnika regionalnog takmičenja je glasalo za ulazak tima sa Bliskog istoka od 11 koliko ih je bilo na sastanku u Zagrebu.

Kao što smo vam ranije pisali, Budućnost nije ni bila na sastanku, dok predstavnici Partizana nisu želeli da daju "zeleno svetlo" za Dubai.

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata će potpisati ugovor sa ABA ligom na naredne tri sezone, koliko će biti član takmičenja. Postoji i opcija da se saradnja dodatno produži.

Prema informacijama Sport kluba, nastavlja se sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o broju učesnika naredne sezone i sva je prilika da će ih biti 16 umesto 14 kako je bilo ove sezone.

To dalje znači da bi Srbija mogla da ima i šest klubova u ABA ligi naredne sezone. Pod uslovom da neki naš tim osvoji ABA 2 ligu.

Dalje, u slučaju da obe ekipe u finalu budu iz Srbije, poslednjeplasirana ekipa iz ABA lige, igrala bi u baražu protiv najbolje ekipe iz regiona iz ABA 2 lige, a da to nije klub iz Srbije.

Ostaje i da se reši pitanje klubova-vlasnika lige. Postoji opcija da se u vlasničku strukturu upiše samo SC Derbi, koji je to pravo stekao osvajanjem ABA 2 lige.

Ovome se protivi Zadar, dok su Budućnost i Partizan, protiv prijema u vlasničku strukturu sva tri kluba koja se odavno spominju SC Derbi, Split i Borac iz Čačka.

Ono što je još bilo sporno, a rešeno je finansijska ponuda Dubaija. Klub sa Bliskog istoka je podigao finansijsku ponudu sa 1.500.000 na 2.500.000 evra za prvu sezonu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading