SFEROPULOS ODUŠEVLJEN Trener Zvezde je ovako video pobedu nad Virtusom

22:21 | 22-03-2024

Košarka 0

Trener Crvene zvezde podelio utiske posle 11. pobede u Evroligi.

KK Crvena zvezda
Alo/ Marko Metlaš

Uspela je Crvena zvezda da stigne do 11. pobede u Evroligi. Pao je Virtus u beogradskoj Areni zbog čega je srećan bio trener Janis Sferopulos.

Istakao je grčki stručnjak da je prezadovoljan borbom igrača, kao i podrškom navijača na utakmici.

- Imali smo mnogo problema i još uvek ih imamo, ali nismo prestajali sa borbom. Nismo bili nagrađeni u proteklom periodu, ali je zato pobeda nad Virtusom došla kao melem na poraze kojih je bilo dosta. Od srca čestitam ekipi na svemu što je prikazala na parketu. Svi do jednog su dali sve od sebe da stignemo do pobede. Pokazali smo i karakter. Nismo klonuli duhom kada je Virtus nadoknadio dvocifreni minus, naprotiv. Odgovorili smo još jačom igrom u oba smera. Hvala navijačima na podršci.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bez obzira na to što Zvezda više nema takmičarske ambicije, odigrala je i više nego časno u Evroligi.

- Pobeda je izuzetno važna u psihološkom smislu. Uspeli smo da pobedimo sami sebe, pokazali smo sami sebi da možemo mnogo više i bolje. Trijumf nad Virtusom mnogo će nam značiti u završnici sezone, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi koja je prioritet.

KK Crvena zvezda Alo/ Marko Metlaš
 

 

Nije želeo Sferopulos posebno da izdvaja nekoga od igrača, već je u prvi plan stavio - tim.

- Ne volim da izdvajam igrače jer je košarka timska igra. Ipak, Teo je odigrao jednu od najboljih partija u sezoni, Bolomboj je bio na standarnom visokom niovu. Sada se videlo koliko nam je nedostajao Teodosić. Naglasio bih i sjajnu rolu Nedovića, koji je odigrao najbolju defanzivnu partiju u sezoni. Ponovo se vraćam na početak, ovo je pobeda ekipe, a ne pojedinaca.

Poručuje grčki stručnjak da se raduje povratku četvorice igrača i konačno kompletnom timu na raspolaganju. 

- Radujem se povratku Jaga, Topića, Lazića i Tompkinsa. Moj posao je da kompletnu ekipu uklopim u skladnu celinu. Ne brinite sve će biti u redu. Svaka utakmica nosi pritisak. Nismo slavili jer smo bili rasterećeni, nego zbog toga što smo dali sve od sebe od prvog do poslednjeg sekunda u oba smera - zaključio je Sferopulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading