ŠOK U NBA LIGI Kakav haos - Stef Kari izbačen sa utakmice, o tome pričaju svi

12:30 | 25-03-2024

Košarka 0

Ovo niste mogli ni da zamislite.

Stef Kari
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Minesota Timbervulvsa ostvarili su još jednu važnu pobedu u NBA ligi, trijumfujući nad ekipom Golden Stejt Voriora rezultatom 114:110 na domaćem terenu.

Ovom pobedom, Minesota je nastavila svoju borbu za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji pred početak plej-ofa, sada zaostajući samo jednu pobedu iza vodećeg tima Denver Nagetsa.

S druge strane, Golden Stejt Voriori su došli u vrlo neugodan položaj.

Iako je delovalo da su Voriorsi, barem za sada, siguran učesnik plej-ina, njihova pozicija sada je dovedena u pitanje. Ovo je bio četvrti uzastopni poraz šampiona NBA lige iz 2022. godine, dok je ekipa Hjuston Rokitsa, serijom od čak deset pobeda, smanjila zaostatak  na samo jednu pobedu, što ih trenutno stavlja na deseto mesto na Zapadu.

"KRALJ" SE POKLONIO "DŽOKERU" Lebron opasno nahvalio Nikolu Jokića, ove reči će odjeknuti jako

stef kari EPA-EFE/ALLISON DINNER SHUTTERSTOCK OUT
 

Iako poraz u Mineapolisu možda ne bi bio toliko dramatičan, ekipa Golden Stejt Voriorsa imala je priliku da izbegne neuspeh. Ipak, izgleda da je ulogu u porazu imala i taktika Stiva Kera, trenera Golden Stejt Voriorsa.

On je odlučio da izvede Stefana Karija iz igre četiri minuta pre kraja treće četvrtine i držao ga na klupi punih devet uzastopnih minuta. U tom periodu, Minesota je napravila ključnu seriju, stekla osam poena prednosti (100:92), nakon čega se gosti nisu uspeli vratiti u meč.

Stefan Kari je bio najefikasniji igrač meča sa 31 poenom, što dodatno čini Kerovu odluku neobičnom. Ključnu podršku pružio mu je Klej Tompson sa 16 poena, dok su Vigins i Kuminga dodali po 15 i 14 poena.

Na strani Minesote, Entoni Edvards je postigao 23 poena, Antoan Rid 20 uz 12 skokova, a Rudi Gober dodao je 17 poena i 12 skokova. Pored njih, Darijus Konli je ubacio 14 poena, Malik Aleksander-Voker 11, dok je Džonatan Anderson doprineo sa deset poena, što je ukupno šestorica igrača Minesote koji su postigli dvocifreni broj poena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading