SKANDAL BEZ PRESEDANA ŠOKIRAO PLANETU Osuđeni silovatelj i pedofil učestvuje na Olimpijskim igrama, to je gore nego ceremonija otvaranja

16:25 | 30-07-2024

OI24 0

Stiven van de Valde predstavlja reprezentaciju Holandije na OI u Parizu u odbojci na pesku

Stiven Van de Velde

Osuđeni silovatelj dece koji se takmičio za Holandiju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. dočekan je zvižducima i nekim aplauzom dok je izašao na svoju prvu utakmicu u odbojci na pesku u nedelju.

Stiven van de Velde, koji je osuđen za silovanje 12-godišnje devojčice 2016. godine, izgubio je prvu utakmicu sa partnerom Metjuom Imersom.

Odbojkaš na pesku bio je u centru haosa u Parizu nakon što su grupe žrtava rekle da je njegovo uključivanje poslalo opasnu poruku silovateljima i da će naneti „kolateralnu štetu“ žrtvama seksualnog zlostavljanja.

Zvukovi su se čuli kada je Van de Velde predstavljen publici na stadionu Ajfelova kula u centru Pariza, ali su zamenjeni klicanjem kada je njegov holandski saigrač Imers izašao na teren za igru pre meča ovog para protiv Italije. 

SLOVENIJA - SRBIJA Odbojkaši igraju važan meč u borbi za četvrtfinale Olimpijskih igara

Došlo je do mešavine zviždanja i klicanja dok su igrači zajedno ulazili u arenu, ali kada je Van de Velde sam predstavljen, podsmeh je bio još izraženiji. Iako je bilo prigušenih aplauza za igrača, nije bilo navijanja. Van de Velde je podigao ruku dok je išao do peščanog terena, koji se nalazi neposredno pored Ajfelove kule.

Italijani Aleks Rangijeri i Adrijan Ignasio Karambula Raurih odigrali su prvi set rezultatom 22-20, drugi su Holanđani dobili 21-19, a odlučujući treći set je bio 15-13 za Italijane.

Van de Velde, koji sada ima 29 godina, osuđen je 2016. na četiri godine zatvora nakon što se izjasnio krivim za silovanje Britanke. On je odleteo u Englesku da bi je upoznao 2014. sa punim saznanjem o njenim godinama, pošto ju je upoznao na Fejsbuku. Van de Velde je odležao 12 meseci u britanskom zatvoru, pre nego što je prebačen u svoju domovinu gde je pušten posle još mesec dana.

Zvižduci koji su dočekali igrača su neobični na Igrama i bili su neskladni na ovom najspektakularnijem mestu gde je publika ranije izvodila nekoliko meksičkih talasa i navijala dok su ih plesači zabavljali između mečeva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading