NIJE GA IZDAO... Otkriveno šta se zaista desilo sa srpskim veslačima, ovo je prava istina

11:57 | 31-07-2024

OI24 0

Sada je sve poznato...

Nikolaj Pimenov i Martin Mačković

Srpski veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković, našli su se nadomak plasmana u finale dubl skula na 2.000 metara, vodili su tri četvrtine trke, a na kraju su ipak posustali i završili kao četvrti. 

Ipak, sve je začudila situacija na poslednjih 60 metara kada je Pimenov potpuno stao i prestao da vesla, pa su počele da kruže razne teorije oko toga. 

Pričalo se da je Pimenov bio umoran, povređen, pa čak i da je "izdao" svog kolegu Mačkovića.

Zbog toga se oglasio i selektor Nikola Stojić za "Mocart Sport" koji je istakao da nije nijedna od brojnih teorija tačna, nego da su naši veslači jednostavno izgubili sinhronizaciju pokreta, najvažniju u ovom sportu od koje zavisi brzina, pa samim tim sve te teorije padaju u vodu da među njima nisu u redu odnosi. 

ŠTA SE OVDE DESILO? Vodili smo, a onda je naš veslač digao ruke, bacio vesla i ostavio svet u šoku (VIDEO)

- Najpre bih da im čestitam kako su junački došli u situaciju da se bore za finale i malo im je nedostajalo, a imali su fantastično jaku konkurenciju, od osvajača medalja u Tokiju, prvaka Evrope, vicešampiona sveta...", kazao je Stojić, a onda objasnio šta se to dogodilo: 

Nije niko odustao od trke, ali se desilo nešto što ne bi smelo. Momci nisu ostali usaglašeni u trci, razišli su se, faktički su se sudarali, ne mislim fizički, naravno. Martina je malo povukao finiš, a u suštini, mogli su mirno da privedu trku kraju, jer ih Rumuni ne bi stigli".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading