(H)ALO, PARIZ - 10. DAN Možda bih mogao da prođem kao igrač odbojke na pesku

06:52 | 04-08-2024

OI24 0

Sada.... Novak!

Olimpijske igre

 

Nakon devet prilično napornih dana u Parizu, stigao je i jedan ne toliko naporan, ali svakako je gotovo čitav dan proveden u hodu i šetnji sa mesta na mesto. Makar nije bilo kiše, jer je ovih dana često padala.

Novaka smo ispratili u finale i sada je bilo vreme da pokušamo da pogledamo nešto od ostalih sportova, koje vrlo verovatno neću imati prilike da pogledam na drugom mestu. Na ovakvom nivou sigurno ne.

Početak dana otvorilo je takmičenje u odbojci na pesku koje se održava sasvim sigurno na najlepšem mestu, sa pogledom na Ajfelovu kulu. Ispod nje postavljene su tribine, pesak je tu i spektakl je potpun.

Olimpijske igre Tanjug/Ap
 

Nije bilo lako pronaći pravi ulaz u kompleks, a na putu do tamo kolegu i mene zaustavila je grupica navijača koja je, takođe, tražila put od tribina.  Nakon što smo im rekli da i mi upravo to tražimo, jedan od njih je rekao:

- Oni su igrači.

Nisam do danas bio siguran, ali izgleda da mogu da prođem kao igrač odbojke na pesku koju sam igrao možda nekoliko puta u životu. Malo li je? Shvatiću to kao kompliment, svakako.

Sa peska nastavilo se ka vodi, ali iako pesak uglavnom vodi u more, nas je odveo do utakmice Srbije i Francuske koja je bila najbitnija za naše "delfine". Očekivao se težak meč, ali su naši momci vrlo lako završili posao i pasirali se u četvrtfinale.

Olimpijske igre Tanjug/Ap
 

Tako će branioci zlata iz Tokija imati priliku da nastave pohod ka medalji. Znamo da neće biti lako, da se mnogo toga promenilo za tri godine, ali nikada ne treba otpisivati srce šampiona.

Sada sledi prava poslastica - finale teniskog turnira.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading