OŠTRA REAKCIJA CRVENE ZVEZDE To je dezinformacija

20:15 | 24-09-2024

Ostali sportovi 0

Stiglo hitno saopštenje.

KK Crvena zvezda

Ženski rukometni klub Crvena zvezda oglasio se hitnim saopštenje za javnost nakon što je selektor Srbije Uroš Bregar rekao da crveno-bele nisu želele da se odazovu pozivu reprezentaciju.

Zvezda je to kategorično demantovala.

- Kao odgovoran klub, želimo da se obratimo javnosti povodom nesporazuma koji je nastao u vezi sa našim igračicama i reprezentativkama Srbije. Konkretno, u javnost je izašla dezinformacija da se igračice Crvene zvezde Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković, Teodora Majkić i Tijana Simić nisu pojavile na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, a da prethodno nisu obavestile Rukometni savez Srbije o tome. Samo želimo da pojasnimo svim ljubiteljima najlepšeg sporta na svetu kako je došlo do, verujemo, nenamernog nesporazuma - poručuju crveno-beli, pa nastavljaju u istom tonu:

- Pre svega, Crvena zvezda je ozbiljan i odgovoran klub koji sebi ne bi dozvolio takvo ponašanje, a i svaka naša igračica je svesna za kakav klub igra i da pripada jednom od najvećih sportskih društava u ovom delu Evrope, da mi negujemo kult reprezentacije i da je svako naše delovanje u cilju poboljšanja i promocije srpskog rukometa u našoj zemlji, Evropi i svetu. ŽRK Crvena zvezda je poslala dopis zvanično na mejl direktora sportskog sektora RSS Željku Radojeviću u kojem smo naglasili razloge zbog kojih su pomenute igračice u nemogućnosti da dođu na kamp reprezentacije uz šta smo priložili i dokumentaciju o zdravstvenom stanju svake od igračica pojedinačno.

ŽRK Crvena zvezda ŽRK Crvena zvezda
 

Kako tvrde, pokušaji da stupe u kontakt sa savezom nisu urodili plodom.

- Takođe, više puta smo pokušali da stupimo u kontakt sa generalnim sekretarom Brkovićem kako bismo ga obavestili o situaciji u vezi sa reprezentativkama, ali neuspešno, jer se gospodin Brković nije odazivao na telefonski poziv našem predsedniku UO, Milanu Vujku. S obzirom na to da nismo uspeli da stupimo u kontakt sa gospodinom Brkovićem, gospodin Vujko je onda obavestio člana UO RSS Rastka Stojkovića da, nažalost, gorepomenute igračice neće moći da dođu na okupljanje reprezentacije, ali da smo srećni i ponosni što će naše Mia Nedeljković i Isidora Bogunović zadužiti opremu - piše u saopštenju u kom za kraj poručuju:

- ŽRK Crvena zvezda se uvek i zauvek će se ophoditi prema reprezentaciji sa velikim poštovanjem čemu svedoče i prethodne posete celog tima utakmicama koje igra Srbija, bezrezervnoj podršci koju smo pružali i koju ćemo nesebično pružati putem svih mogućih sredstava komunikacije, jer reprezentacija kao i rukometni klubovi pripadaju celom narodu. Mi igramo i navijamo zbog naroda i naših budućih šampionki, radujemo se svakoj pobedi reprezentacije jer ona dovodi do popularizacije ovog prelepog sporta u Srbiji i svetu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Boks
Ostali sportovi

Rastko Simić u punoj snazi pred velika takmičenja

19:50

24 septembar, 2024

Ostali sportovi

Srpski bokser Rastko Simić se u Rusiji priprema za naredna velika takmičenja. Naš šampion i veliki borac iz Loznice se trenutno nalazi u Serpuhovu (Rusija) i uveliko je počeo sa pripremama za predstojeća takmičenja sa svojim ličnim trenerom i ocem Vukom Milisavom Simićem, uz veliku podršku vrhunskog profesionalca Alekseja Galejeva koji trenira i reprezentativca Vladimira Mirončikova.

Komentari(0)

Loading