ZVEZDICA OSTAJE Manevar Šahovskog saveza Srbije doveo lažnu državu do ludila

13:20 | 23-09-2024

Ostali sportovi 0

Šahovski savez Srbije vodi veliku borbu i van samog takmičenja

Šahovski savez Srbije

U nedelju je održan FIDE kongres, a jedna od tema bilo je ukidanje "zvezdice i fusnote" na zahtev Šahovskog saveza tzv. Kosova.

O čemu je reč? Za razliku od drugih sportova, na svim FIDE takmičenjima uz ime lažne države idu zvezdica i fusnota i već neko vreme traje njihova borba da se to promeni, ali...

Ni ovoga puta nisu uspeli, a naš ŠSS na čelu sa predsednikom Draganom Lazićem napravio je jedan manevar i ponovo odbio napad.

Odluka je odložena na zahtev Šahovskog saveza Srbije! Podneta je prijava zbog svega što se dešava šahistima srpske nacionalnosti. 

ZAVRŠENA ŠAHOVSKA OLIMPIJADA Srbija najbolja evropska selekcija, medalja izmakla za dlaku

Pod upravom Prištine, vrše se strašni pritisci, pretnje, privođenja u policiju i uslovljavanje da se klubovi registruju po propisima tzv Kosovsokog saveza. Ako to ne urade, stižu pretnje da će im biti zabranjeno igranje šaha u porstorijama klubova.

Na FIDE kongresu od pristunih 150 država samo pet je bilo protiv odlaganja ove odluke, a među onima koji su bili protiv, bila je i Slovenija.

ŠSS je spremio kontranapad, prijava o proganjaju Srba je napisana i dovela je do odlaganja odluke. Traži se i izbacivanje lažne države iz FIDE, ali bar suspenzija zbog ovih radnji.

Sada je sve spojeno u jedan predmet, pa tako zahtev tzv. Kosova sada čeka i "zvezdica i fusnota" ostaju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading