Svečano otvoren "Novogodišnji rejting turnir" u organizaciji Šahovskog saveza Beograda (VIDEO)

19:18 | 11-01-2024

Ostali sportovi 0

"Novogodišnji rejting turnir" u organizaciji Šahovskog saveza Beograda je otvoren zvanično u zgradi "Borba" i trajaće u periodu od 11. do 14. januara!

Šahovski savez Beograda
Alo

Nakon uspešne 2023. godine u kojoj su se šahisti Srbije popeli na krov Evrope, već na startu nove 2024. godine očekuje nas novi šahovski događaj. 

U zgradi "Borba" otvoren je zvanično Novogodišnji rejting turnir u organizaciji Šahovskog saveza Beograda koji je počeo danas i trajaće do 14. januara! 

Šahovski savez Beograda Alo
 

Pre nego što je počelo prvo kolo, prisutnima se obratio Andrija Jorgić - predsednik Šahovskog saveza Beograda.

- Želim svima da čestitam Novu godinu i božićne praznike. Hvala vam što ste došli na otvaranje ovog turnira. Drago mi je što je veliki odziv takmičara kako starijih, tako i onih mlađih. Učesnicima želim mnogo sreće u narednim danima takmičenja - poručio je Jorgić. 

Šahovski savez Beograda Alo
 

Potom se prisutnima obratila i Olivera Anđelković, direktorka kompanije "Novosti" i poručila sledeće: 

- Takmičarima želim mnogo sreće i uspeha u danima takmičenja, a svima vama sve najbolje u novoj 2024. godini - rekla je Olivera. 

Turnir se igra u šest kola sa tempom igre 60 minuta po igraču za celu partiju i 30 sekundi za svaki odigrani potez, počev od prvog. 

Šahovski savez Beograda Alo
 

Organizator je takođe obezbedio nagradni fond u iznosu od 100.000 dinara, podeljen na 5 redovnih i 5 specijalnih nagrada. 

Pobedniku turnira pripada pehar, a tri prvoplasirana učesnika dobiće medalje. 

Posle svečanog otvaranja počelo je prvo kolo. U petak 12. januara, predviđena su dva kola od 15.30 časova, a u subotu 13. januara, takođe dva kola od 10.30 časova, dok je poslednje 6. kolo predviđeno u nedelju 14. januara od 11.30 sati. 

Simboličnim povlačenjem prvog poteza kom su prisustvovali Andrija Jorgić i Olivera Anđelković, zvanično je počeo "Novogodišnji rejting turnir" u organizaciji Šahovskog saveza Beograda!

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading