VELIKE VESTI ZA SRBIJU Beograd domaćin Svetskog prvenstva u boksu za žene 2025. godine

12:40 | 03-03-2024

Ostali sportovi 0

Niko kao Srbija, niko kao Beograd!

BSS
Foto: BSS

Prestonica naše zemlje nastavlja sa organizacijom najvećih bokserkih događaja na planeti. Nakon Svetskog prvenstva za seniore 2021, zatim Evropskog za seniorke i seniore koje je na programu u aprilu 2024. organizaciju šampionata planete za seniorke dobio je Beograd i time postao jedini grad na planeti u 21. veku koji je u samo pola decenije bio domaćin najvećih i najvažnijih takmičenja plemenite veštine u olimpijskom boksu.

Na sastanku IBA Borda direktora koje je održano u Sočiju Bokserski savez Srbije je istakao kandidaturu za organizaciju SP za žene (seniorke) u 2025. Osim Srbije za domaćinstvo ovog šampionata zainteresovani su bili i Kina I Brazil.  Za Srbiju su glasali JEDNOGLASNO! .

Srbija, zemlja sporta, država cenjena u međunarodnoj zajednici, zemlja sa razvojenom sportskom infrastrukturom, zemlja šampiona, zemlja poznata po izuzetnom gostoprimstvu nastavlja tradiciju. Srbija će ponovo biti centar sveta, ovaj put smotrom najboljih bokserki planete u njihovoj borbi za zlatne, srebrne i bronzane medalje, ali i visoke i vredne novčane nagrade.

BSS Foto: BSS
 

- Sa velikim ponosom i zadovoljstvom mogu da kažem da je Srbija pobedila u kandidaturi za Svetsko prvenstvo za žene u konkurenciji seniorki u olimpijskom boksu. Na svetskom prvenstvu 2021. u našoj Areni postavili smo standarde u organizaciji ovih šampionata, dokazali celom svetu koji je u to vreme bio u velikom delu zatvoren i okovan korona virusom da smo i pod takvim uslovima šampioni u domačinstvu najvećih sportskih događaja na planeti. Iz godine u godinu podižemo nivo organizacije svih takmičenja koji su u našem kalendaru, uvek se radujemo dolasku boksera i bokserki sa svih strana meridijana u našu prestonicu i našu zemlju, jer mi imamo takmičenja širom Srbije i uvek se završavaju najvećim ocenama kako samih takmičara tako i njihovih timova. Pred nama je Evropsko prvenstvo za žene i muškarce u Hali “Aleksandar Nikolić” od 15. do 29. aprila gde ćemo ugostiti preko 500  takmičara i članova njihovih stručnih štabova. Odmah po završetku prvenstva Starog kontinenta okrećemo se organizaciji Svetskog prvenstva 2025 – rekao je Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading