DIGLA SE VELIKA PRAŠINA Crnogorac ne želi da igra za reprezentaciju dok je selektor Hrvat

13:04 | 07-03-2024

Ostali sportovi 0

Crnogorski rukometaš Božo Anđelić ne želi da igra za svoju reprezentaciju dok je selektor Hrvat Vlado Šola

Vlado Šola
EPA-EFE/Anna Szilagyi

Anđelić se ovim povodom oglasio i u saopštenju naveo nekoliko razloga zbog kojih neće da se odaziva na pozive hrvatskog selektora. 

- Sve što sam rekao, nije bilo da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promenilo na bolje - saopštio je Anđelić i dodao: 

- U Crnoj Gori oni koji najviše daju državi, a ne traže i ne dobijaju ništa, stalno treba da se dokazuju drugima koji od nje samo uzimaju. Imam obavezu da crnogorsku javnost upoznam sa sledećim činjenicama: Selektoru reprezentacije saopštio sam da ubuduće neću nastupati za crnogorsku reprezentaciju dok je on na toj poziciji. Kazao sam da ne želim da sarađujem sa osobom koja nema autoritet, a ni karakter da bude na takvoj poziciji. To sam rekao, ne da bih odustao od Crne Gore, već suprotno da bih napravio jedini pritisak koji mogu kao igrač da bi se stanje u muškom rukometu promenilo na bolje.

VELIKA ŠTETA Rukometašice Srbije se junački borile, ali u neviđenoj drami izgubile od Crne Gore

Na prethodnom Evropskom prvenstvu u više navrata Šola je delovao zbunjeno, kao na primer protiv Mađarske, kada je upitao svoje igrače koju akciju da odigraju.

- Poznato je svim igračima da je ne tako retko taktiku ekipe i osmišljavanje pojedinih akcija selektor prepuštao igračima. To dovoljno govori o nedostatku autoriteta i pojavi koja je nažalost prisutna samo kod naše reprezentacije - kazao je Anđelić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading