EVROPSKA NEDELJA SPORTA Olimpijski komitet Srbije i Savez za fitnes i rekreaciju Srbije

15:29 | 24-04-2024

Ostali sportovi 0

U Valjevu je održana četvrta Redovna sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije u Olimpijskom ciklusu Pariz 2024, na kojoj su usvojeni su izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. godinu, kao i finansijski plan i program rada za 2024. godinu.

OKS
OKS

Takođe, održana je i završna konvencija Evropske nedelje sporta kojoj su prisustvovali predstavnici gradova i opština koji godinama unazad organizuju brojne aktivnosti u tokom Evropske nedelje sporta, kao i predstavnici sportskih asocijacija koji su 2023. po prvi put zvanično uzeli učešće u ovoj manifestaciji i kao partneri značajno doprineli promociji poruke #BeActive.

„Ponosni smo na činjenicu da iz godine u godinu imamo sve više partnera, što dorinosi da zajedničkim snagama motivišemo naše sugrađane da se bave fizičkom aktivnošću i da budu aktivni. Upravo zahvaljujući našim partnerima iz gradova, opština i sportskih asocijacija i uspevamo u tome. Od 2018. godine, pa sve do danas organizovali smo preko 550 događaja sa više od 230 000 učesnika” – izjavila je Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije.

"BEOGRAD JE PRELEP ZA DOĆI I TRČATI" Kris Rob za sport.alo u susret nedeljnom maratonu, kao i budućim saradnjama...

OKS OKS
 

Prezentaciju aktivnosti u prethodnoj kalendarskoj godini ispred Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije održao je predsednik SRF Beograda, Miloš Bunić, koji je rukovodio ovim projektom. “Tokom 2023. SFRS je u Evropskoj nedelji sporta ogranizovao 69 događa širom Srbije. Imali smo manifestacije u 23 grada u našoj zemlji, od Subotice do Zubinog Potoka i Kosovske MItrovice, svuda smo bili prisutni i aktivni. Ponosni smo na to što je bilo skoro 5500 učesnika na tim događajima”- istakao je Miloš Bunić i najavio da če u ovoj godini, u septembru tokom Evropske nedelje sporta, biti još više manifestacija i učesnika.

U Valjevu su bili predstavnici sportskih organizacija iz gradova i opština partnera, kao i sportskih asocijacija koji su sarađivali sa Olimpisjkim komitetom Srbije u Evropskoj nedelji sporta. Milica Đuričić, potpredsenica Olimpijskog komiteta Srbije dodela je zahvalnice za uloženi rad u prethodnoj godini svim partnerima a ispred Saveza za rekreaciju i fitnes priznanje je dobio Dragan Tomašević,generalni sekretar saveza.

Istovremeno najavljeno je da će se tradicija nastaviti i da će broj od 230000 učesnika tokom prethodnih šest godina u 2024. biti značajno uvećan, pošto je samo u prošloj godini broj organizovanih sportskih događaja u okviru Evropske nedelje sporta bio preko 220 i u njima je učestvovalo preko 70000 naših sugrađana.

Komentari(0)

Loading