VELIKA TUGA U SRPSKOM SPORTU Preminuo čuveni Vladimir Jorga

11:57 | 17-08-2024

Ostali sportovi 0

Sa bratom prof. dr Ilijom Jorgom sinonim je karatea u Jugoslaviji.

Vladimir Jorga

 

Vladimir Jorga, pionir karatea u Jugoslaviji, nosilac 10 dana, prvi instruktor ove borilačke veštine u našoj zemlji i nekadašnji redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu preminuo je juče u 86. godini.

Sa bratom prof. dr Ilijom Jorgom sinonim je karatea u Jugoslaviji. Rođen je u Beogradu 1939. godine, a u karate se zaljubio 1955. prilikom demonstracije japanskog majstora Nagaoke. Bio je prvi instruktor karatea u Jugoslaviji, a među prvim učenicima bio mu je brat Ilija.

Vladimir Jorga je bio višestruki šampion Jugoslavije, osnivač je i prvi predsednik KS Jugoslavije, bio je potpredsednik evropske i svetske karate federacije, a jedan je od osnivača fudokan stila.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
ženska dm trka
Ostali sportovi

Solidarnost i humanost na delu – dm Ženska trka 6. oktobra na Adi Ciganliji

14:54

12 septembar, 2024

Ostali sportovi

Ovogodišnja dm Ženska trka imaće i humanitarni karakter, pošto će za svaku kupljenu kotizaciju naslovni sponzor ovog događaja kompanija dm drogerie markt, u saradnji sa Fondacijom „Heroji Beogradskog maratona“, donirati paket uložaka Jessa članicama Specijalne olimpijade iz 16 klubova širom Srbije, kao i članicama Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Komentari(0)

Loading