SNAGATORI PLEMENITOG SRCA U Somboru održano takmičenje, a sav prihod otišao za malu Taru

18:45 | 11-09-2024

Ostali sportovi 0

Proteklog vikenda održano je revijalno takmičenje u powerliftingu u sklopu Srpske powerlifting federacije (IPL) u Somboru, koje je okupilo preko 50 takmičara iz pet država: Srbija, Hrvatska, Grčka, Bosna i Crna Gora

powerlifting

Takmičenje je bilo humanitarno, gde  su organizatori uspeli da skupe za malu Taru 22.500,00 dinara i na taj način pomogli nekome kome je pomoć najpotrebnija.

Takmičenje je okupilo veliki broj mladih sa ciljem promocije sporta i sportskog nadmetanja ali i pokazivanja da su sportisti plemenitog duha. Takođe, na takmičenju je bilo obezbeđeno da svako dobije majicu, ručak i piće, a ko nije imao para za kotizaciju ili je bio u lošoj finansijskoj situaciji, takmičio se potpuno besplatno, bez bilo kakvog uslovljavanja.

-Ova cela priča započeta je da bi se mladi usmerili na pravi put i da budu prihvaćeni. Takođe, pozivamo svu omladinu da se takmiči i bavi sportom, zato što je sport mnogo više od samo dizanja tereta; sport vas gradi i priprema za život – rekao je organizator takmičenja Jovan Mastilović za „Alo“.

powerlifting Promo
 

On je napomenu da se trudio da spoji lepo i korisno.

- Lepo je i zdravo da se deca i omladina bave sportom, a ne ulicom. Korisno je kada na svom ličnom primeru pokažeš da ti je stalo do nekoga, pa smo sav prihod od kotizacije preusmerili na dete kome taj novac treba - istakao je Mastilović i ujedno uputio apel da i ostali sportisti slede njegov primer.

On je istako da im je  sledeća destinacija  balkansko prvenstvo u Leskovcu u sklopu IPL federacije, a nakon toga  im nam sledi svetsko prvenstvo u Atini, gde će ekipu predvoditi jedan od najjačih ljudi Srbije, Lazar Belosević.

Predsednica saveza Srpske powerlifting federacije, Dragana Radivojević istakla je da je ovo takmičenje bila samo uvertita pred spektakl koji sledi.

powerlifting Promo
 

Takmičenje u u Somboru je  ujedno bilo takmičenje pred organizaciju takmičenja “Balkan open” u Leskovcu, u kompleksu Bella Nella, Tome Kostića bb, od 20. do 22. septembra i kvalifikacije za Mr. Olympiju u Las Vegasu.

- Najjači takmičari u Somboru  bili su Lazar Belošević, koji je podigao 370 kg u mrtvom dizanju, i Jovan Mastilović, koji je podigao 220 kg u bench pressu. Belošević i Mastilović su time pokazali da su jedni od najjačih i najspremnijih takmičara koji će predvoditi reprezentaciju Srbije na svetskom prvenstvu u Atini ove godine. Ekipu će takođe pojačati i najjači veteran ovog sporta, Živorad Marković. Ovaj način prezentovanja sporta započet je da bi se mladima pokazao pravi put, da budu humani i zdravi i da powerlifting ponovo bude prihvaćen u Srbiji.  Iskoristila bih i priliku da se zahvalim sponzoru na podršci i svemu što rade za nas i naš sport - izjavila je predsednica saveza Srpske powerlifting federacije, Dragana Radivojević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading