OTKRIVENA OZBILJNA SPLETKA Prevarili su sistem, prekršili pravila i doveli Novaka Đokovića

07:10 | 07-02-2024

Tenis 0

Našali su način u Rijadu da zaobiđu pravila i naprave spektakl...

Novak
AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

 Na događaju nazvanom "Šestorica kraljeva", Nole će sa kolegama igrati za neverovatan nagradni fond, jer će pobednik osvojiti čak šest miliona dolara, a sam nastup na turniru biće plaćen 1,5 miliona dolara.

Na turniru će među šestoricom kraljeva biti Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Prema informacijama britanskog "Telegrafa", Saudijci su smislili pametan način da zaobiđu ATP pravilo, prema kojem je vrhunskim teniserima zabranjeno da igraju na nezvaničnim turnirima koji traju tri ili više uzastopnih dana. Zato će turnir u oktobru biti "podeljen" tako da teniseri igraju dva dana, pa da jedan dan dobiju slobodno.

BRUTALNA PORUKA MLADIM TENISERIMA Sinovi, šerif Novak Đoković je još glavni u gradu

Iako je prvobitna ideja Saudijaca bila da turnir bude odigran u februaru, on će biti organizovan od 14. oktobra. I to je urađeno da bi se zaobišla pravila, jer ATP zabranjuje igračima unutar "Top 30" da igraju na egzbicionim turnirima istovremeno kada su i Masters 1000 ili ATP 500 događaji.

U nedelji od 14. oktobra biće organizovana samo dva turnira u tenisu, i to oba u seriji ATP 200, što je najniža kategorija u tom rangu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading