KOME SU DANAS JOŠ VAŽNE TITULE? Zvezda osvojila ABA ligu i doživela debakl, Partizan napravio istorijski uspeh

13:10 | 20-05-2024

Sportski pogled 0

Šta je veći uspeh, trofeji ili "bili smo nadomak plej-ofa Evrolige"?

aba
ABA liga/Dragana Stjepanović

Partizan je "pometlan" u finalu AdmiralBet ABA lige. Crvena zvezda je slavila sa 3:0 i šesti put u nizu pobedila večitog rivala, te tako došla do drugog trofeja u sezoni, pošto je prethodno bila najbolja na Kupu Radivoja Koraća.

Ne može se reći da je Zvezda odigrala spektakularno finalnu seriju, daleko od toga, ali Partizan je bio katastrofalan.

Košarkaši Partizana su delovali poput raspuštene bande, bez jasnog plana, ideje i ono što je još važnije, delovali su kao da nemaju želju, motiv. Suviše ravnodušno su delovali igrači, čak i u trećem meču kada su iza sebe imali 20.000 svojih navijača. Nije tako davno bilo kada je Novica Veličković završavao sa krvavom glavom, a pogledajte ponašanje najskupljeg igrača u istoriji srpske košarke, Kevina Pantera

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Partizan nije ličio na tim, nijednu neizvesnu završnicu ove sezone nije rešio u svoju korist. Igrači nisu pravili faul iako im je trener navodno rekao da to čine. 

Kada se u sezonu uđe sa ambicojom da su napadnu trofej ABA lige, Kup Radivoja Koraća, Fajnal for Evrolige, a ne ostvari se ništa od toga, najtrofejniji evropski trener Željko Obradović mora da preuzme odgovornost, ali i da sportski prihvati poraz, a ne da uvek ima alibi.

Panter i Obradović Marko Metlaš
 

 

Kada je pre dve sezone Zvezda osvojila Jadran Željko se pitao kome je sada do košarke? Nakon poraza u finalu Kupa pričao je "državnim projektima", a sada o 11. mestu u Evroligi!? Zanimljivo, prošle godine kada je Partizan pokorio ABA ligu, sve je bilo u najboljem redu.

- Posle prve utakmice mi je sve bilo jasno kuda ide serija i kako se odvija. Na to ne može da se utiče. Vi to ne vidite, ja neću da insistiram na tome, ali neke stvari su neverovatne, a da pričam o detaljima koje mi vidimo. Čestitam Zvezdi, pobedili su velika škola za nas, a ABA liga ako želi da napreduje neke stvari jednostavno moraju da se menjaju. To je sigurno tako - rekao je Obradović na konferenciji nakon poraza od Zvezde.

Istina, mnogo toga mora da se menja u ABA ligi, ali promene su neophodne i Partizanu.

Žoc smatra da je sada trenutak da se govori o rezultatima u Evroligi.

- Govorio sam da je ovo sport, da su pobede važne, ali da je važnije da sačuvate obraz i da mogu da uvek pogledaju druge u oči. Za druge nisam siguran da to mogu da urade, a za sebe jesam. Uvek ću stati iz igrače, najveća odgovornost je na meni. Nastavljamo dalje. Verovatno je trenutak da se kaže da smo u ove dve godine zajedničkog igranja u Evroligi bili na tom mestu na kojem smo bili, a rival koji nas je pobedio u finalu na tom na koji je bio. Prošle godine mi šesti, oni 11, ove mi 11. oni 16. to je podatak koji objašnajva neke stvari. Pričamo o Evroligi, ozbiljnoj ligi - rekao je Obradović.

A, šta je Partizanu donelo to 11. mesto? Da li je najvažnije biti ispred Zvezde i tako zalečiti komplekse? Otkad je 11. mesto vrednije od trofeja? Za tri godine koliko je u Partizanu, Obradović je osvojio samo jednu titulu.

Ko će se za neku godinu sećati 11. pozicije? Broje se titule i samo se pobednici pamte, a to je nešto što čovek koji je devet puta osvojio Evroligu vrlo dobro zna.

Bio je ovo još jedan Obradovićev spin i pokušaj da se ne priča o suštinskom pitanju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

EP 2024
Sportski pogled

POBEDI ILI UMRI

07:00

24 jun, 2024

Sportski pogled

Da li je gol Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade produžetak agonije ili slamka spasa? Hoće li se radost zbog tog pogotka pretvoriti u tugu ili sreću? Mogu li da nas fudbaleri konačno učine ponosnim ili će opravdati epitet "večitih luzera"?

Komentari(0)

Loading