K'O DA SAM GA JA OSVOJIO Ivanišević progovorio o Novakovom zlatu iz Pariza, Hrvat uputio Srbinu jake reči

10:42 | 27-08-2024

Tenis 0

Novak Đoković se plasirao u drugo kolo US opena pobedom nad Raduom Albotom iz Moldavije (6:2, 6:2, 6:4), a naredni protivnik biće mu sunarodnik Laslo Đere

nole

Velike reči o Đokoviću imao je hrvatski teniser i njegov bivši trener, Goran Ivanišević, koji je istakao da mu je mnogo drago što je Srbin konačno uspeo da dođe do zlatne medalje na Olimpijskim igrama i da ga ne bi čudilo da ode i u Los Anđeles. On je razgovao za portal Klix.ba iz BiH.

- Čuo sam se sa Novakom za zlato na OI i kad je operisao koleno. Meni je toliko drago zbog toga jer znam koliko mu znači, znam koliko je hteo to osvojiti i način na kraju je igrao to finale, koliko je on pozitivno lud, može igrati u Los Anđelesu za četiri godine, ne bih se ja ništa čudio. Igrao je protiv momka 16 godina mlađeg od njega, koji je brži i koji jače udara, a u tom finalu sve se okrene, niti je bio brži od njega, niti je jače udarao. U jednom trenutku je Novak izgledao mlađe od Alkaraza, ozbiljno k'o da sam ga ja osvojio i svaka mu čast - rekao je Ivanišević. 

ĐERE SVESTAN PROTIV KOGA IGRA Šanse vam nisu sjajne kada je on sa druge strane

Nema dileme za Gorana ko je najbolji ikada.

- Novak je najveći teniser u istoriji i jedan od najvećih sportista u istoriji sporta. Od njega se puno može naučiti, prošao je pet godina i ja zajedno s njim mnogo loših stvari, nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu.

Ne želi da uporedi Novaka sa Alkarazom i Sinerom.

- Ne možemo upoređivati nikoga sa trojkom Rodžer Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković pa ni njih dvojicu. To je glupo. Ova trojica su posebna. Takvih ko ova trojka neće nikada više biti.

Za kraj, on je istakao da će biti uz TV i da će navijati za Đokovića.

- US Open ću pratiti s odmora, navijam za Novaka, drugi je nosilac, a Alkaraz mu je na drugoj strani. Novak je željan, hoće još rekorda da obori, i meni je favorit. Ko će biti s njim u finalu Siner ili Alkaraz, to ćemo videti - rekao je Ivanišević za Klix.ba.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading