SELEKTOR HRVATSKE LJUT KAO RIS Dalić udario na svog igrača: Zna se hijerarhija...

15:14 | 16-06-2024

EP2024 0

Imao je šta da kaže...

epa
EPA-EFE/FILIP SINGER

Selektor fudbalera Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da Bruno Petković nije trebalo da izvede penal protiv Španije i dodao da se zna hijerarhija u ekipi.

Španija je golovima u prvom poluvremenu pobedila Hrvatsku 3:0 u meču prvog kola grupe B, a u finišu meča Petković nije iskoristio najstrožu kaznu.

"VATRENIMA" BRIDE OBRAZI Ovako su hrvatski mediji pisali o debaklu svoje reprezentacije

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Napadač zagrebačkog Dinama je loše izveo penal, pa mu je golman Španije Unaj Simon zaustavio udarac.

- Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da puca, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspeli rešiti, postoji hijerarhija u ekipi i on nije trebalo da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebao je šutirati Ivan Perišić ili Lovro Majer - rekao je Dalić na današnjoj konferenciji za medije.

Dalić je iskoristio priliku i da kritikuje Petkovića što nije postigao gol pre penala.

- Kad sam pogledao snimak, morao je da postigne gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana... Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebalo je da pokuša da ulini sve da pošalje loptu u mreži. Takav je moj utisak. Sve je bilo prazno, još samo jedan dodatni napor da se postigne gol - istakao je Dalić.

Selektor Hrvatske i pored debakla u prvom meču i dalje veruje u prolaz dalje. Hrvatska u drugom kolu grupe B igra u sredu od 15 časova u Hamburgu protiv Albanije.

- Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drugačije u toj utakmici, a ona nam mnogo znači. Moramo da pobedimo i tako se i moramo spremati i vršiti promene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dve utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje - zaključio je Dalić.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading