ENGLEZI IZBEGLI PRVOKLASNU BRUKU Nesrećni Slovaci nisu izdržali, ništa od senzacije

20:37 | 30-06-2024

EP2024 0

Izuzetno dramatična utakmica.

app
AP Photo/Ariel Schalit

Reprezentacija Engleske se uz mnogo sreće i posle produžetaka plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je savladala Slovačku sa 2:1 (0:1).

MAGIJA ČOVEKA KOJI JE PRESUDIO SRBIJI Pogledajte "makazice" Belingema za produžetke protiv Slovačke (VIDEO)

Ona je do izjednačenja stigla tek u 95. minutu i to neverovatnim pogotkom Džuda Belingema "makazicama", čime je izborila dodatnih pola sata igre. 

Na samom početku prvog produžetka, konačan rezultat je postavio Hari Kejn, koji se u svom stilu našao na pravom mestu i u pravo vreme, te je glavom smestio loptu u prazan deo mreže.

Što se tiče regularnog dela utakmice, Slovačka je bila izuzetno kvalitetan rival. Nije se branila, odmah je napala i povela protiv "gordog albiona" u 25. minutu. Delovalo je da može da priredi senzaciju, ali je nesrećno poklekla u samoj završnici, što je na delu tribina sa njenim navijačima izazvalo tugu i suze.

Engleska - Slovačka 2:1 (0:1)

Strelac: Belingem 90+5', Kejn 91' - Šranc 25'

Stadion: "Arena AufŠalke"; Kapacitet: 50.000; Sudija: Halil Umut Meler (Turska)

KRAJ UTAKMICE

116' - Zanimljivo, tek prvi korner za Slovačku u ovako poodmakloj fazi utakmice. Centaršut nije bio dobar, Englezi su izbili loptu na protivničku polovinu.

111' - Imala je Slovačka slobodan udarac sa preko 25 metara, Tupta je šutirao, ali je lopta prošla preko gola.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

105' - Stopostotna šansa za Slovačku! Pekarik je dobio odličnu loptu na oko dva metra razdaljine, trebalo je samo da je sprovede u praznu mrežu. Ipak, udario je kolenom i ona je otišla preko gola!

100' - Engleska se sada malo povukla i prepustila posed lopte Slovačkoj, koja još uvek ne zna šta će sa njime. Izgleda da su njeni fudbaleri i dalje u šoku, što nije tako neobično.

91' - GOOOL! Tek što je počeo produžetak, Engleska je povela! Posle nekoliko udaraca glavom, lopta je došla do Kejna, koji ju je isto glavom sproveo u prazan deo mreže golmana Dubravke.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

90+5' - GOOOOL! Neverovatan pogodak Belingema i to u kakvom trenutku - "makazicama"!

87' - Lobotka je šutirao sa preko 30 metara, bio je sam, ali preslabo i neprecizno.

81' - Rajs! Maestralno je šutirao sa oko 25 udaljenosti, ali je pogodio stativu! Kejn je pokušao da smesti loptu u gol posle odbitka, ali je bio u jako teškoj poziciji da to učini.

78' - Kolosalna šansa za Englesku. Sjajno izveden slobodan udarac i centaršut, Kejn je šutirao glavom, ali je lopta prošla malo pored leve stative.

61' - Foden je očajno izveo slobodan udarac sa oko 20 metara. Pogodio je samo živi zid i time propustio lepu šansu da donese izjednačenje svome timu.

55' - AUH! Umalo je Slovačka postigla gol sa pola terena! Englezi su napravili užasnu grešku, poklonili loptu Strelecu, koji je sjajno pokušao da prevari Pikforda, ali je promašio.

52' - Vrlo brzo je Engleska došla do nove velike šanse, Kejn je bio blizu da se upiše u strelce, ali je golman Dubravka bio na visini zadatka.

50' - Poništen gol Fodena zbog ofsajda! Nije bio dobro pozicioniran!

19.05 - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+3' - Englezi su malo živnuli, imali slobodan udarac, Mejnu je šutirao sa distance, ali ništa nije bilo preterano opasno po Slovake.

40' - Posle postignutog gola došlo je do zatišja na terenu. Engleska generalno ima veći posed lopte, ali sa time ne radi ništa konkretno.

25' - GOOOL! Slovačka je povela posle sjajne akcije, strelac je Šranc! Izašao je sam ispred Pikforda i rutinski ga je savladao!

23' - Ozbiljan pritisak vrše Englezi na Slovake u poslednjih nekoliko minuta, što je dovelo do velike šanse. Belingem je bio izblokiran u kaznenom prostoru, "ostvljani" su zatražili penal, ali ga nisu dobili. Korner.

12' - Ufff, Haraslin je bio u velikoj šansi. Sjajno je istrčao kontranapad, sjurio se ka golu Pikforda, bio je maltene sam ispred njega, ali se u poslednjem trenutku isprečio defanzivac Engleske i blokirao pokušaj.

5' - Velika šansa za Slovake. Haraslin je sjajno probio po levoj strani, dodao je loptu do Hanka, koji je uputio nešto između šuta i dodavanja, a lopta je prošla blizu desne stative.

18.00 - Utakmica je počela.

17.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici osmine finala Evropskog prvenstva između Engleske i Slovačke. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Gelzenkirhena.

Komentari(0)

Loading