PARTIZAN PREDSTAVIO TRENERA Milošević otkrio zašto se vratio, tvrdi da je razlog samo jedan

13:26 | 30-09-2024

Fudbal 0

Savo Milošević drugi put seda na klupu tima iz Humske

savo

Novi-stari trener Partizana Savo Milošević izlazi pred novinare. Milošević se vraća na klupu Partizana i čeka ga težak zadatak.

Novog trenera predsatvio je sportski direktor Ivica Iliev.

-  Prvo želim da se zahvalim Saletu Stanojeviću, ponekad u životu i fudbalu nije sve kako treba. Onda želim da poželim dobrodošlicu čoveku kome sam se divio kao igraču i koga sam doveo u svom prvom mandatu kao trenera. Kada su me ljudi pitali ko će da bude novi trener, odgovarao sam sa pitanjem "Sa kim je Partizan igrao lepši fudbal", svaki odgovor je bio "Savo." To me čini ponosnim, jer svi ostali tako vide i osećaju - rekao je Iliev.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Milošević se obratio javnost.

- U najkraćem... U teškom smo momentu. Kako institucionalno, finansijski. Pre mesec dana nisam ni razmišljao o ovoj soluciji. Kada je moj prijatelj Sale Stanojević došao u junu mislili smo da će Partizan imati mir, ali okolnosti su takve da sam pristao da se ponovo vratim ovde. Partizanu treba pomoć, ja mislim da mogu da pomognem.

Nastavio je u istom ritmu.

- Najbitnije je da sam pristao da ponovo se vratim u Partizan. Jedini razlog je to što mislim da Partizanu treba pomoć i verujem da mogu da pomognem. Situacija jeste teška. Ako se sećate, tri godine nisam davao izjave, nisam neko ko traži opravdanja. Da nije teška situacija, verovatno ne bih bio ovde. Moj posao je da se bavim strukom, čekamo 11. oktobar, da se držimo pretežno fudbalskih tema - rekao je Savo.

ata ATA Images
 

 

 

Milošević je iskreno govorio o problemima.

- Najveći prostor je defanzivni aspekt, ne mislim samo na odbrambene igrače, jer svi učestvuju i u fazama odbrane i napada. Defanzivna faza je najveći problem. Iz te nesigurnosti proizilazi niz drugih problema. U svemu može da se napreduje, ali to mora brzo da se reši. Pa da do decembra imamo priliku da popravimo. Imamo pauzu posle meča u subotu i ta pauza će mnogo da nam znači, kada je u pitanju ono što bih ja voleo. Nismo pravili ovaj tim, moraćemo da se adaptiramo i da prvo izanaliziramo ovo što imamo, baratamo sa igračima koje imamo. Ova ekipa može bolje i više. Zašto nije, ne znam te razloge i neću u to da ulazim. Stanoje je čovek kluba i najbolje zna iznutra, ja tek treba da vidim koji su problemi. Postojalo je u dosta utakmica faze igre koje su bile dobr, što je znak da ekipa može. 

Očekuje da se sve brzo popravi.

- Najmanji problem je analiza. Bitnije je mnogo vreme za koje možeš da rešiš osnovne probleme. Opet ću se vratiti, ne ide mi u prilog. Ako se za 2-3 meseca ne vidi ono što radimo, onda nismo za taj posao. Nadam se da će svi videti ono što želimo da uradimo.

Otkrio je i šta će promeniti.

- Nama su rezultati neophodni. Mogu da budem otvoren, možda mi ne ide u prilog. Tada u prvom mandatu nisam razmišljao o protivniku. Moraću to malo da popravim, fudbal koji sam igrao, znate i gde sam igrao, bio je ofanzivan. Ne možete da napadate dobro ako ne branite dobro.

Podsetili su novinari Sava da priča o izjavi da se "više neće vratiti u srpski fudbal".

- Nisam to rekao. Nisam. Ja sam izašao iz srpskih medija od momenta kada sam otišao. Poslednje je bilo saopštenje o ostavci. To je poslednja rečenica do ovog danas. Jedine izjave koje su bile jesu na turniru na Zlatiboru i vezane su bile za taj turnir. Te izjave koje su se pojavile, ja nisam demantovao jer nisam deo medija. Ne mogu da kometnarišem i da se pravdam za nešto što nisam rekao.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading