DANCI NISU ŠPANCI, ALI ZNAJU KAKO PROTIV "ORLOVA" Makazice Poulsena i bleda partija Srbije za prvi poraz u Ligi nacija

19:51 | 08-09-2024

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je u Danskoj u drugom kolu A Lige nacija - 0:2.

Fudbal

Dobra partija i remi protiv aktuelnog evropskog šampiona Španije uneo je nadu navijačima, ali i reprezentativcima Srbije da bi mogli do pozitivnog rezultata u Kopenhagenu, ali se "orlovi" iz Skandinavije vraćaju sa porazom.

Nije to bila najbolja partija naše reprezentacije koja za 90 minuta nije stvorila gotovo nijednu izglednu priliku za gol. Danci su bili bolji rival, često pretili i na kraju sasvim zasluženo došli do tri boda i prvog mesta sa maksimalnim učinkom posle dve odigrane utakmice.

Fudbal Marko Metlaš/Alo
 

Jesu Danci bili konkretniji u prvom delu igre, ali nisu ozbiljnije pretili sve do 36. minuta kada su izveli akciju kao na malom fudbalu. Jusuf Poulsen petom je odložio loptu Gronbeku, a "devetka" Danske poslala loptu u mrežu. VAR je aktiviran radi provere ofsajda, ali njega nije bilo te je rezultat promenjen.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Srbiju ovaj pogodak nije trgao, a domaćin je nastavio da preti. Sve je rešeno u 61. minutu evrogolom Poulsena koji je makazicama uspeo da prevari Rajkovića i ponovo ga matira za konačan rezultat.

Uspeo je naš čuvar mreže da se u nekoliko navrata istakne do kraja meča i sačuva "orlove" ubedljivog poraza. Srbija je nastavila da se muči i ponovo je završila meč bez postignutog gola. Ovo je bio peti meč uz samo jedan postignuti pogodak, onaj koji je Luka Jović postigao Sloveniji na Evropskom prvenstvu.

Srbiji sada prestoji kratka pauza, pa nova dva meča u Ligi nacija već u oktobru. Prvo 12. protiv Švajcarske u Leskovcu, a onda 15. u Španiji.

DANSKA - SRBIJA 2:0 (1:0)

Stadion: Parken, Sudija: Kris Kavana (Engleska)

 

 

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

80. minut - Poslednja promena kod Srbije. Umesto Veljka Birmančevića na terenu je Đorđe Jovanović.

72. minut - Belić je na terenu umesto Saše Lukića. U međuvremenu i treći karton za "orlove", sada za Strahinju Pavlovića.

71. minut - Žuti sada i za Stefana Mitrovića.

69. minut - Žuti karton za Lukića, prvi upisani igrač u reprezentaciji Srbije.

65. minut - Umalo Lukić da uzvrati! Nije očekivao vezista da će lopta posle kornera pasti pravo ispred njega, pa je jako loše zahvatio i poslao pored gola.

64. minut - Još dve promene u redovima "orlova". Patar Ratkov menja Samardžića, a Stefan Mitrović na terenu umesto Koste Nedeljkovića.

61. minut - Kakav gol Poulsena! Makazice napadača domaćih za 2:0!

59. minut - Novi karton za domaće, a dobio ga je Kristansen.

51. minut - Preoštar je Andersen bio kada je startovao nad Živkovićem i dobio prvi žuti karton na meču.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Kopenhagenu! Piksi je odmah napravio promenu i umesto Grujića na teren poslao Andriju Živkovića.

POLUVREME!

45. minut - Još tri minuta nadoknade u prvom poluvremenu!

36. minut - GOOOOL! Vodi Danska! Držala se odbrana Srbije, ali je sada kapitulirala. Sjajnu akciju domaćina krunisao je Gronbek.

 

 

24. minut - Evo i prve prilike za Srbiju. Došla je lopta do Lazara Samardžića koji je uspeo da zapreti, ali je izblokiran njegov udarac te je Šmajhel lako uhvatio loptu.

13. minut - Prva konkretna prilika na meču, Vestergard je probao glavom nakon centaršuta Eriksena, ali je lopta otišla pored gola.

18.00 - Utakmica je upravo počela!

17.00 - Što se tiče Danske, sastav ovako izgleda:

Šmajhel - Andersen, Vestergor, Kristensen - Ba, Hejbjerg, Norgor, Kristijansen - Gronbek, Eriksen - Poulsen

16.45 - Selektor Dragan Stojković Piski napravio je jednu promenu u odnosu na meč sa Španijom. Umesto Andrije Živkovića u startnih 11 je Marko Grujić.

Rajković - Eraković, Milenković, Pavlović - Nedeljković, Grujić, Ilić, Birmančević - Lukić, Samardžić - Jović

16.40 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola A Lige nacija između Danske i Srbije. Uz sport.alo.rs pratite uživo dešavanja iz Kopenhagena.

Komentari(0)

Loading