Muškarci odlični, žene bez prilike za trijumf protiv Ukrajinki na Olimpijadi

22:00 | 16-09-2024

Ostali sportovi 0

u 6. kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti muška reprezentacija Srbije ostvarila je najubedljiviju pobedu, od 4:0, u meču protiv selekcije Čilea. Dame su izgubile sa 3:1 od aktuelnih olimpijskih šampionki, reprezentacije Ukrajine.

Šah

Selektor Miodrag Perunović rešio je da ovoga puta odmori Velimira Ivića i to se pokazalo kao dobra odluka, jer je duel sa Čileancima bio idealna prilika da Aleksandar Inđić i Robert Markuš povrate samopouzdanje. Aleksandar Predke je odlično odigrao i crnim figurama na prvoj tabli savladao Enrikeza Viljagru. Na drugoj ploči Aleksej Sarana je bio bolji od Salinas Erere. Iskoristio je prednost početnog poteza kao i Robert

Markuš u partiji sa Maruhom Pardom na četvrtoj tabli. Aleksandar Inđić je bez većih problema nadigrao Vaskez Šredera. Igra i rezultat koji hrabre pred važne mečeve posle slobodnog dana.

Dame su očekivale više od meča sa Ukrajinom, pitanje da li su i mogle. Teodora Injac je poražena na prvoj tabli crnom figurma od Julije Osmak. Ana Ušenjina je bolje računala od Marine Gajčin, baš kao i Ina Gaponenko protiv Adele Velikić. Poen Srbiji u ovom meču i blaži poraz donela je Jovana Erić koja je savladala Evgeniju Doluhanovu. Dan odmora prijaće našim devojkama da poprave koncentraciju i finišom ukrase tmurne dane u Budimpešti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:
šah
Ostali sportovi

Velika pobeda šahista, remi dama u sedmom kolu

20:59

18 septembar, 2024

Ostali sportovi

U sedmom kolu 45. šahovske Olimpijade u Budimpešti, muška reprezentacija Srbije ostvarila je jednu od najvećih pobeda poslednjih godina - naši momci su potpuno nadigrali selekciju Holandije sa 3:1 u meču gde krajnji rezultat nije realan, trebalo je biti i ubedljivije. Ženska reprezentacija igrala je nerešeno, 2:2, protiv selekcije Irana.

Komentari(0)

Loading