EKSPERTI EVROLIGE OCENILI KVALITET EKIPA Evo na kojim pozicijama su Partizan i Crvena zvezda

21:06 | 01-10-2024

Košarka 0

Nova sezona elitnog takmičenja počinje za dva dana

Fajnal-for Evrolige 2023/24

Košarkaški klub Partizan je deveti po kvalitetu ekipe, a Crvena zvezda 12., po mišljenju eksperata Evrolige.

Kako je saopšteno na sajtu Evrolige, ekspertski tim je napravio rang listu klubova po kvalitetu ekipe, a na prvo mesto rangiran je branilac pehara Panatinaikos.

Snagu ekipa određivao je ekspertski tim Evrolige u sastavu Igor Petrinović, Džof Džilingem, Havijer Gansedo i Frenki Sahs, a po njihovom mišljenju, gradski rival Panatinaikosa Olimpijakos je drugi po kvalitetu ekipe.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Slede Fenerbahče, Real, Barselona, Monako srpkog trenera Saše Obradovića, Efes i Olimpija Milano koji su ispred Partizana kome se ukupno gledano prognozira mesto između 8. i 13. pozicije.

- Najtrofejniji trener u istoriji Evrolige, Željko Obradović, predvodi tim koji je skoro u potpunosti obnovljen sa mladim i talentovanim igračima. Imati šačicu novajlija u Evroligi (Karlik Džons, Dvejn Vašington, Ajzeja Majk, Arijan Lakić) i nekoliko drugih sa samo ograničenim iskustvom u Evroligi (Frenk Nilikina, Aleksej Pokuševski) predstavlja izazov, ali ima i dobru stranu - navedeno je na sajtu Evrolige.

Posle Partizana, a pre Zvezde, nalaze se Virtus i Baskonija.

Zvezdi se, iako je rangirana kao 12, predviđa da bi mogla da okonča regularni tok sezone između 9. i 16. mesta.

- Zvezda ima jedan od najjačih timova ikad i trener Janis Sferopulos to može da iskoristi sa svojim fizičkim defanzivnim preferencijama. Među ključnim pojačanjima su Kodi Miler-Mekintajer, Majk Daum i Ajzeja Kenan, dok se Nikola Kalinić i Ognjen Dobrić vraćaju kući. Hoće li Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Rokas Giedraitis spakovati dovoljno poena da Zvezdu uguraju u plej-of? To je pitanje - navodi se na sajtu Evrolige.

Iza Zvezde su svrstani Žalgiris, Makabi, Bajern, Asvel, Pariz i Alba.

Evroliga počinje u četvrtak, kad će Partizan gostovati Baskoniji, dok će Zvezda u petak biti gost Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading