"POKAZALI SU SE KAO JEDAN OD NAJBOLJIH TIMOVA NA SVETU" Stiv Ker pohvalno govorio o Srbiji

09:57 | 07-08-2024

OI24 0

Selektor SAD očekuje dobru partiju naših košarkaša

Stiv Ker

Košarkaška reprezentacija SAD plasirala se u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad Brazilom 122-87. Amerikanci su tako zakazali novi duel sa Srbijom. 

Džoel Embid je bio najbolji u reovima SAD protiv Brazila, a selektor Stiv Ker je istakao njegov veliki značaj za ekipu.

- Džoel je bio sjajan. Želeli smo da se nametne u reketu rano, a on je ušao i odmah pogodio nekoliko trojki. On je jako talentovan, i izgleda sve bolje i bolje kako je ovo iskustvo odmicalo. Mislim da je zaista u dobrom momentumu upravo sada. Lakše je uganuo skočni zglob, tako da je izašao tokom drugog poluvremena, ali Džoel zaista igra dobro - rekao je Ker.

U polufinalu nas očekuje novi spektakl između Srbije i SAD. Amerikanci su pobedili izabranike Svetislava Pešića dva puta za kratko vreme. Najpre u prijateljskoj utakmici u sklopu priprema za Igre, a zatim i u prvom kolu grupe. Stiv Ker sada očekuje najbolju utakmicu "orlova" u polufinalu.

- Mislim da će ovo biti njihova najbolja utakmica protiv nas. Imali smo dve pobede protiv njih, ali su se pokazali kao jedan od najboljih timova na svetu. Sada, kada su nas videli nekoliko puta, siguran sam da će imati neke kontraudarce za nas. Samo moramo da nastavimo da radimo ono što radimo, da se branimo zaista na visokom nivou. Znamo da je to ono što pobeđuje u FIBA takmičenjima za SAD da se brani, skače i održava jednak broj poseda, tako da ne dopuštamo drastičan broj napada - zaključio je Ker.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading