(H)ALO, PARIZ - 17. DAN (Ne)pravda

08:03 | 11-08-2024

OI24 0

Bolje nije moglo da se završi...

Jokić

 

Srebro Aleksandre Perišić i osigurana medalja vaterpolista bili su sjajan uvod u ono što sledi. Košarkaši su učinili čitavu naciju ponosnom, umalo pobedili Amerikance i ostvarili najveću pobedu u istoriji srpskog sporta, ali se to (ipak) nije desilo.

Želela je cela Srbija, svi Srbi širom sveta, pa i dobar deo sportske planete da im se to vrati protiv Nemačke, da se revanširaju za Manilu i poraz na Mundobasketu, a i da osvoje medalju koju su zaslužili, muški poginuli ne bi li je osvojili.

Delovalo je da su slomljeni, emotivno prazni, da neće biti goriva... Međutim, kako je meč počeo činilo se kao da se pre nešto više od 30 sati ništa nije desilo, kao da nije bilo onih suza, emocija i šamara od kakvog se teško oporavlja i posle mesec dana. Činilo se kao da je u pitanju početak utakmice protiv Amerikanaca. 

Srbija FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs
 

Pronašli su neku iskru, svi do jednog, izgoreli na terenu ne bi li došli do bronze i na kraju je sa ponosom stavili oko vrata.

Pobeda koja je vratila osmeh na lice igrača i čitave Srbije. Pobeda i turnir o kom će se pričati danima, mesecima, godinama, decenijama...

Pravda je zadovoljena, ako je bronza dovoljna za tako nešto.

Bolje nije moglo da se završi... a sad napad na zlato u vaterpolu!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading