BOLUJEM OD PARKINSONOVE BOLESTI Jedan od najvećih svih vremena šokirao planetu

08:10 | 25-09-2024

Ostali sportovi 0

Nekadašnji američki kvoterbek i član Kuće slavnih Bret Favr ima Parkinsovu bolest.

Bret Favr

 Jedan od najvećih kvoterbekova ikada šokirao je svetsku javnost objavom da boluje od Parkinsonove bolesti tokom saslušanja  u američkom Kongresu zbog zloupotrebe saveznih sredstava za socijalnu pomoć.

- Nedavno sam izgubio investicije u kompaniji koja se bavi istraživanjem i sprečavanjem potresa mozga gde sam se nadao da ću pomoći drugima. Za mene je već kasno, od nedavno bolujem od Parkinsonove bolesti, zbog toga me sve ovo pogađa - rekao je Bret Favr, koji je već 2013. godine izjavio da pati od gubljena pamćenja te je to povezao s brojnim povredama glave koje je imao tokom karijere.

Favr inače negira bilo kakvu krivicu oko zloupotrebe saveznih sredstava, dok od njega državni revizor američke savezne države Misisipi traži 727.000 dolara koje je slavni sportista dobio na ime socijalne pomoći. Pred sudom se branio od optužbi da je proneverio milione dolara iz fonda za ugrožene i siromašne.

Smatra se da do Parkinsonove bolesti dovodi kombinacija genetskih i ekoloških faktora i načina života. Određeni pesticidi i hemikalije se smatraju mogućim okidačima. Favr se bavio nasilnim sportom gde je tokom perioda od 1991. do 2010. godine redovno dobijao snažne udarce u glavu. Dresu Grin Bej Pekersa nosio je od 1992. do 2007. godine, a ekipu je vodio do Superbol titule. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:
Boks
Ostali sportovi

Rastko Simić u punoj snazi pred velika takmičenja

19:50

24 septembar, 2024

Ostali sportovi

Srpski bokser Rastko Simić se u Rusiji priprema za naredna velika takmičenja. Naš šampion i veliki borac iz Loznice se trenutno nalazi u Serpuhovu (Rusija) i uveliko je počeo sa pripremama za predstojeća takmičenja sa svojim ličnim trenerom i ocem Vukom Milisavom Simićem, uz veliku podršku vrhunskog profesionalca Alekseja Galejeva koji trenira i reprezentativca Vladimira Mirončikova.

Komentari(0)

Loading