UŽAS U CRNOJ GORI Mačetama napali vaterpoliste

19:18 | 29-05-2024

Ostali sportovi 0

U bilizi bazena SC "Morača", napadnuti su vaterpolisti Budućnosti od strane NN lica.

Luka Vildoza
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Huligani su bili naoružani bejzbolkama i mačetama, a jedan od vaterpolo reprezentativaca je zadobio i teže povrede.

Saopštenje Budućnosti prenosimo u celini:

- 28.05.2024. godine u 17:20h u parku koji je u neposrednoj blizini gradskih bazena, a nakon završenog trenažnog procesa, grupa vaterpolista uputila se prema svojim kućama. U tom trenutku bili su napadnuti od strane više NN lica koja su na glavama imali fantomke, u rukama mačete i bejzbol palice.

- Tom prilikom ozbiljne povrede zadobio je perspektivni mladi sportista našeg kluba, vaterpolo reprezentativac mlađih kategorija Crne Gore, nosilac srbne medalje sa Evropskog prvenstva, odigranog 2023. godine u Podgorici, stipendista Ministarstva sporta Crne Gore, koga u ovom klubu krase sve one osobine koje krase vrhunske sportiste, izuzetno miran, vaspitan, odan, radan, dobar drug i odličan đak.

Ovim putem molimo medije da objave ovo saopštenje i svojim narednim tekstovima utiču na kompletno društvo koje mora stati na put svakom obliku agresivnog ponašanja koje ime za cilj namerno povređivanje i nanošenja bola drugim osobama, bilo psihičkog ili fizičkog.

- Izrade smernice i način podrške i obezbede zaštitu od nasilja. Da prestanemo razmišljati da li naša deca imaju u svom okruženju nekog nasilnika koji pokušava imati nad njima moć. Da ovakav vid fizičkog nasilja može da dovede čak i do uništenja sportske obrazovne ili svake druge karijere. Ne dozvolimo da nam nasilje prekida ispravan put kojim nam idu deca. Ceo slučaj je prijavljen policiji i nadanja smo da će se razotkriti počinioci i kazniti po zakonu - navodi se u saopštenju Vaterpolo kluba Budućnost.

 

Komentari(0)

Loading