NOVE PROMENE U SRPSKOM RUKOMETU Marko Vujin podneo ostavku

18:52 | 02-08-2024

Ostali sportovi 0

Marko Vujin nije više direktor reprezentacije Srbije pošto je juče podneo neopozivu ostavku na ovu funkciju. Donekle i očekivana odluka potpredsednika Vojvodine jer su pritisci mnogih klubova na njegov rad u državnom timu opravdano bili sve veći.

Vujin

Naime, baš kao i Boris Rojević, trener Vojvodine i selektor reprezentacije Srbije, tako je i Marko Vujin bio u sukobu interesa od prvog dana imenovanja. Njih dvojica su zajedno imali paralelne funkcije, ali to se s punim pravom nije dopalo ostatku rukometne Srbije, pre svega klubovima, a potom i javnosti, jer pored moralnog sukoba interesa dolazilo je i do konkretnih postupaka koje su za svaku osudu.

Primera radi, često se može čuti u poslednje vreme da su njih dvojica u tandemu „vrbovali“ igrače za Vojvodinu, a za uzvrat im obećavali poziv u reprezentaciju ili bolji status u nacionalnom timu.

Očigledno, kap koja je prelila čašu i pokrenula lavinu gneva kod većine klubova, ali i igrača je odluka Rojevića da na poslednjoj utakmici reprezentacije Srbije protiv Španije ni minut u igru ne pusti Uroša Borzaša. Odlični levi bek je tako bio jedini igrač koji nije kročio na teren na oba meča, što je prilično čudno jer je Rojevbić poznat po tome da voli da rotira igrače.

Nije trebalo mnogo vremena da istina izađe na videlo, a ona je zaista zabrinjavajuća, pomalo i poražavajuća za rukometni svet, jer kad se klupko odmotalo bilo je jasno da Borzaš nije igrao da bi Milan Jovanović mogao da ima zapaženu minutažu u reprezentaciji... Samo nekoliko dana kasnije sve je bilo jasno, stigla je i nagrada iz klupske kancelarije Marka Vujina – ugovor sa Vojvodinom!

Ovakav pristrasan postupak je povukao za sobom i nove probleme, jer su sve brojnije najave reprezentativaca da se ubuduće biti primorani da otkažu državnom timu, ne želeći da budu deo igre u kojoj će na kraju ispasti samo figure...

Marko Vujin je napravio jedini logičan potez posle svega što se izdešavalo poslednjih meseci. Na redu je da moralnu, ali i svaku drugu odgovornost preuzme i Boris Rojević, jer takav tandem ne bi trebalo razdvajati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading