SPUŠTENA ZAVESA Svečanom ceremonijom završene Paraolimpijske igre u Parizu, Srbija osvojila šest medalja

08:20 | 09-09-2024

Ostali sportovi 0

Svečanom ceremonijom i posebnim programom na stadionu "Francuska" zatvorene su Paraolimpijske igre u Parizu na kojima je Srbija osvojila šest medalja

Paraolimpijske igre

Završna ceremonija pod nazivom "Pariz je slavlje" održana je sinoć pred oko 60.000 ljudi na najvećem francuskom stadionu.

Olimpijsku baklju je ugasila francuska parasportistkinja Oreli Ober. Ubrzo posle gašenja baklje, gorionik koji se nalazi u parku Tiljeri kod muzeja Luvr je potamneo što je označilo kraj olimpijskog leta u Parizu, koji je bio domaćin i Olimpijskih igara.

Srbija je POI okončala sa јеdnom zlаtnom (Dragan Ristić - streljaštvo), tri srеbrnе (parastoniserka Borislava Perić-Ranković u solo konkurenciji i sa Nadom Matić u dublu, i paratletičar Nebojša Đurić) i dvе brоnzаnе medalje (parastoniser Mitar Palikuća i paraatletičar Željko Dimitrijević).

FASCINIRAO ČITAV SVET Paraolimpijac bez noge koji skače uvis, održao svima važnu životnu lekciju, njegov skok je nešto neverovatno (VIDEO)

Najuspešniji su bili kineski sportisti, sa 94 zlatne, 76 srebrnih i 50 brozanih medalja. Na drugom mestu je Velika Britanija sa 124 medalje (49 zlatnih, 44 srebrne, 31 bronzana), a na trećem mestu Sjedinjene Američke Države sa 105 medalja (36 zlatnih, 42 srebrne i 27 bronzanih).

Naredne Paraolimpijske igre održaće  se u Los Anđelesu 2028. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading