INAT I SRCE "Orlovima" konačno porasla krila, vreme je da ih rašire

06:00 | 16-06-2024

Sportski pogled 0

Kad, ako ne sad? Ko da napravi čudo, ako ne Srbija?

Fudbaleri Srbije
FSS

Dočekasmo i to. Srbija posle 24 godine učestvuje na Evropskom prvenstvu, a prvi put od osamostaljenja. Čekali smo dugo da tići postanu "orlovi", da stasaju i polete iz gnezda, sada je vreme da rašire krila.

Kolika je euforija bila pred Svetsko prvenstvo u Kataru, toliko su sada nekako svi mirni. Ali, laže svako ko se potajno ne nada da bismo mogli da priredimo senzaciju i to već u prvoj utakmici protiv Engleske. Dobro je što nema euforije, što su fudbaleri lišeni pritiska.

Ono što je najvažnije, igrači su zdravi i spremni, za razliku od Mundijala kada su kuburili sa povredama.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Već na startu gledaćemo sudar Davida i Golijata. Često je u prošlosti našim fudbalerima nedostajao onaj prkos na terenu, sportski bezobrazluk, što su im i navijači zamerili. Znali su da izgore u prevelikoj želji i ne pokažu ni delić onoga što znaju. Za utakmicu protiv Engleza osim naravno fudbalskih kvaliteta, biće im potrebni inat i srce. Moraće da daju ne 100, nego 120%. Urade li to, svi ćemo biti ponosni, pa makar izgubili. Važno je biti dosledan sebe, sačuvati svoj obraz i čast i teren napustiti uzdignute glave uprkos ishodu.

Cela nacija će stati i biti uz izabranike Dragana Stojkovića Piksija, čak i oni koji su ih unapred otpisali. Ulice će biti puste, gledaće i oni koji ne prate sport. Svi navijači će se ujediniti i slati pozitivnu energiju ka momcima od kojih se očekuje da dišu kao jedan. 

Kako god se utakmica sa Englezima završi, najvažnija će biti ona druga, protiv Slovenije. Moraju da zadržati hladnu glavu i sačuvati vatru u srcu za taj susret.

Na posletku je okršaj sa Danskom protiv koje još kako može da se igra.

Oduševljavali su nas košarkaši i košarkašice, atletičari, vaterpolisti, odbojkaši, odbojkašice, rvači, ponosnim nas čini Novak Đoković i svi čekamo da konačno taj osećaj doživimo zbog fudbalera.

"Orlovi", vreme je da raširite ta krila i preletite grupu, a onda, onda je sve moguće!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading