NOVO IZNENAĐENJE NA EP Autsajder Gruzija naterala sve da se zapitamo - zašto Srbija nije mogla ovako? Turci poslali Čehe kući

22:58 | 26-06-2024

EP2024 0

Jako uzbudljiv rasplet u grupi F!

Euro
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Razočarala je reprezentacija Srbije naciju sa sva tri poraza na Evropskom prvenstvu. Nadali smo se barem jednoj pobedi, nekom iznenađenju kao što ga je priredila Gruzija večeras.

Pobedila je selekcija Vilija Sanjola favorizovanu Portugaliju sa čak 2:0 i ostavila sve nas da se zapitamo zašto i Srbija nije mogla do ovakvog jednog rezultata?

No, to je za neku dublju analizu. Da se vratimo aposultnom hitu večeras koji je prošao u nokaut fazu u premijernom učešću kao jedna od tri najbolje trećeplasirane ekipe!

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kakva istorija za sve i koliko će se samo u Tbilisiju večeras slaviti. Ponajviše Hviča Kvarachelija koji ne samo da je najveća zvezda reprezentacije već i čovek koji je u drugom minutu pogodio mrežu Portugala.

Iskoristio je grešku Antonija Silve i sa leve strane uputio pravi projektil za šokantno vođstvo selekcije sa krajnjeg Istoka.

Potpuni šok za Portugalce koji su napadali, pokušavali, međutim napravio je čak osam izmena u startnoj postavi selektor Martinez i platio je danak tome.

Vidljivo je to bilo i u drugom poluvremenu kada je debitant Silva napravio i penal! Promašio je loptu, zgazio je Lokošvilija, a Šerer je posle gledanja VAR snimka pokazao na penal.

Preuzeo je odgovornost Mikautadze i pogodio za velikih, šokantnih i konačnih 2:0 za ogromnu radost Gruzije!

Na drugom meču u grupi Turska je pobedom poslala Češku kući - 1:2 u samoj nadoknadi utakmice zbog čega je su izabranici Ivana Hašeka završili EP, dok će Turci sa drugog mesta u nokaut fazu.

Posle zaista dosadnog prvog poluvremena (u kojem je jedino vredno pomena bio crveni karton Antonjina Baraka), u drugom su stvari počele da se rasplamsavaju.

Igranje sa igračem manje od 20. minuta je počeo da uzima danak u igri Češke. Jukšek je prošao po desnoj strani, zavrnuo je u kazneni prostor, a tamo je u 51. minutu Čalhanoglu imao sreće, a i dovoljno snalažljivosti da matira Staneka.

Nije se dugo čekao odgovor Češke. Čitavih 15 minuta kada je rezervista Kuhta bio u duelu sa golmanom Turske Gunokom.

Utisak je bio da je možda i napravio faul. Gledao se VAR, međutim sudija Kovač je presudio da nema tu ničega spornog i odbitak do kojeg je došao Souček je priznat kao pogodak.

Nisu Česi imali identičnu dozu sreće i u 82. minutu kada je zbog faula poništen gol Kuhte. Sa odlaskom te šanse su otišli i Česi sa ovog Evropskog prvenstva...

Turska je do pobede došla u samoj nadoknadi utakmice i to golom Čenka Tosuna u 94. minutu utakmice!

Češka - Turska 1:2 (0:0)

Souček 66 -Čalhanoglu 51, Tosun 90+4

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

Gruzija - Portugal 2:0 (1:0)

Kvarachelija 2, Mikautadze 57

Sudija: Sandro Šerer (Švajcarska)

Kraj utakmica!

94. minut - Gooool za Tursku! Rezervista Čenk Tosun je doneo ipak pobedu Turcima!

90. minut - Još četiri minuta nadoknade na meču Portugala i Gruzije i čak šest na meču Češke i Turske.

87. minut - Bližimo se polako kraju i konačnom raspletu u ovoj grupi F. 

82. minut - Poništen je gol Češkoj. Napravio je Jan Kuhta faul i nema ništa od preokreta.

78. minut - Veliki broj izmena i kod Čeha i kod Turaka, za sada - još uvek nerešeno...

72. minut - Nova prilika za Gruziju. Čakvetadze je sada snažno šutirao, međutim preko gola Košte. Ipak, pokazali su izabranici Vilija Sanjola veliku hrabrost.

66. minut - Gooool za Češku! Kakav karambol u kaznenom prostoru Turske. Kuhta je bio u duelu sa golmanom Gunokom koji je isti i izgubio, došla je lopta do Součeka koji je doneo izjednačenje Česima.

 

 

66. minut - Besni Kristijano Ronaldo zbog izmene (zamenio ga Diogo Žota) i lošeg rezultata i generalno slabe igre Portugala večeras.

62. minut - Da se osvrnemo i na situaciju u grupi. Trenutno su stvari takve da Portugal ide dalje sa prvog mesta i osvojenih šest bodova. Toliko ima i Turska na drugom mestu. Gruzija je treća sa četiri boda, a Češka - ispada.

57. minut - Gooool za Gruziju! Mikautadze je poslao loptu ispod Košte i doneo šokantnih 2:0 za Gruzine! 

56. minut - Penal za Gruziju! Promašio je Antonio Silva loptu, udario je po nozi Lokošvilija i Šerer je posle gledanja VAR-a pokazao na belu tačku.

55. minut - Jako opasan pokušaj Dioga Dalo. Fantastičan udarac uz samu stativu i opet Mamardašvili brani.

51. minut - Goool za Tursku! Odličan prodor Jukšeka po desnoj strani. Imao je malo sreće igrač Intera da mu se odbije lopta i da iz jako dobre pozicije matira Staneka.

50. minut - Još bolja šansa za Kvarcheliju! Sam kao duh je bio u kaznenom prostoru Portugala. Nije vedeta Napolija zahvatila loptu kako je želela...

 

 

47. minut - Kakva šansa za Kristijana Ronalda. Pala mu je lopta u petercu Gruzije, šutirao je, međutim nije imao sreće pošto se lopta odbila iznad gola Mamardašvilija.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Kod Portugalaca je izvršena izmena pošto je Palinju zamenio Ruben Neveš. I kod Turaka jedna izmena. Kan Ajhan je zamenio Saliha Ozčana.

Kraj prvog poluvremena - Mogli smo da vidimo promenu rezultata i na meču Čeha i Turaka da je David Jurašek u situaciji jedan na jedan matirao Gunoka koji mu je vrhunski odbranio.

45. minut - Tukao je ponovo Žoao Feliks i opet je Mamardašvili opravdao zvanje verovatno i najboljeg golmana (uz Donarumu) dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva.

43. minut - Bezidejni su Portugalci. Jako dobro deluje blok Gruzije koja je vrlo, vrlo organizovana za sada.

39. minut - Oštar start nad Lukašom Provodom je toliko isprovocirao Patrika Šika da je morao da reaguje sa klupe za rezervne igrače. Sudija Kovač mu je dao žuti karton pa će napadač Češke propustiti naredni meč.

34. minut - Šutirao je Hakan Čalhanoglu, međutim udarac plejmejkera Intera je zaustavila odbrana Češke.

 

 

30. minut - Pritiskaju Portugalci. Sve su opasniji. Sada je sa distance pucao Žoao Feliks. Jako blizu stative je završila lopta. 

28. minut - Jako dobra prilika za Fransiska Konseisaa. Šutirao je iz drop kika sa desne strane, međutim pogodio je samo spoljni deo mreže. 

26. minut - Iako Česi imaju igrača manje, za sada su nešto opasniji nego Turci koji dominiraju u posedu lopte, ali je to dosta jalovo i bez prave ideje kako da se jurne napred.

20. minut - Kakva glupost Antonjina Baraka. U razmaku od samo devet minuta je dobio dva žuta kartona i ostavio Čehe sa devet igrača u polju do kraja utakmice.

17. minut - Vrlo dobar pokušaj i udarac Kristijana Ronalda iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara razdaljine. Brani to Mamardašvili.

12. minut - Mnogo promena je napravio selektor Portugala Martinez i to se trenutno vidi u igri favorizovane selekcije koja je trenutno - podređena.

6. minut - Ostali smo dužni da je dobar pokušaj za Češku imao Lukaš Provod čiji je udarac odbranio turski golman.

 

 

2. minut - Gooool za Gruziju! Kakav šok odmah na startu za favorita. Probio je kao šilo Kvarachelija, inače prva i verovatno jedina zvezda Sanjolove čete i lako je savladao Koštu.

1. minut - Počele su utakmice!

20.50 - Na klupi će Portugal imati: Kansela, Dijaša, Žotu, Fernandeša, Mendeša, Rubena Neveša, Nunješa, Pepea, Ramoša, Semeda, Vitinju, Bernarda Silvu i golmane Sa i Patrisija.

Sa druge strane će Gruzija računati na pomoć: Zivzivadzea, Tabidzea, Sigue, Tsitsaišvilija, Šengelije, Mekvabišvilija, Lobjanidzea, Kvirkvelije, Kvekveškirija, Kvilitaije, Davitašvilija, Gočoleišvilija, Altunašvilija i golmana Gugenašvilija i Lorije. 

20.40 - Portugal će meč započeti u formaciji 4-3-3, a meč počinju: Košta - Dalo, Pereira, Silva, Inacio - Neto, Palinja, Neveš - Konseisao, Ronaldo, Feliks.

 

 

20.30 - Selektor Gruzije Vili Sanjol će Portugalcima na megdan poslati formaciju 5-3-2, a igraće: Mamardašvili - Kakabadze, Gvelsiani, Kahija, Lokošvili, Dvali - Čakvetadze, Kiteišvili, Kočorašvili - Kvarachelija, Mikautadze.  

20.20 - Da se zadržimo na ovom paru i istaknemo da će sa klupe računati na sledeće igrače:

Turska: Akgun, Akturoglu, Ajhan, Čelik, Kaveči, Kaplan, Kokču, Tosun, Kiličsoj, Jazči, Jildirim, Jokušlu i golmani Bajindir i Čakir.

 

 

Češka: Zima, Viček, Vitik, Šulc, Sevčik, Šik, Lingr, Kuhta, Jurašek, Doudera, Čori, Černi, Cerv i golmani Jaroš i Kovar.

20.10 - Turska će protiv Čeha krenuti u postavci 4-2-3-1: Gunok - Kadioglu, Demiral, Akajdin, Muldur - Ozčan, Jukšek - Guler, Čalhanoglu, Jildiz - Jilmaz. 

20.00 - Poznati su i sastavi. Kada govorimo o Česima, oni će početi duel sa Turskom u formaciji 3-4-1-2: Stanek, Holes, Hranač, Krejči - Coufal, Souček, Provod, Jurašek - Barak - Hložek, Čitil. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading