LUDNICA U ŠTUTGARTU Španija golom u 119. minutu poslala Krosa u penziju - Nemačka eliminisana sa EURO-a

20:37 | 05-07-2024

EP2024 0

Drama dostigla vrhunac, "crvena furija" slavi veliku pobedu.

epa
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Španija se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva pošto je u Štutgartu savladala Nemačku sa 2:1 (0:0). Pitanje pobednika je bilo rešeno posle produžetaka, a odlučujući gol je dao Mikel Merino u 119. minutu!

NOVI PREOKRET Otkriveno kako je Piksi "preživeo" na klupi Srbije

Ljubitelji fudbala su bili u prilici da gledaju pravi spektakl. Bilo je mnogo neizvesnosti, drame i uzbuđenja, a bilo je i preokret. "Crvena furija" je povela golom Danija Olma u 51. minutu. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Iako je sve delovalo izgubljeno za "pancere", Florijan Virc je na oduševljenje domaćih navijača izjednačio u samoj završnici, u 89. minutu i tako doneo zlata vredne produžetke.

Ipak, Nemačka nije izdržala do kraja, Španija je iskoristila šansu i izbegla izvođenje penala.

Španija - Nemačka 2:1 (0:0)

Strelac: Olmo 51', Merino 119' - Virc 89'

Stadion: "Štutgart arena"; Kapacitet: 51.000; Sudija: Entoni Tejlor (Engleska)

KRAJ UTAKMICE

123' - Filkrug!!! Kakvu šansu je propustio! Glavom odličan udarac, ali lopta tik pored leve stative golmana Simona.

122' - Feran Tores je izašao sam na golmana Nojera, ali je očajno šutirao.

119' - GOOOL! Merino je strelac i time je doveo Španiju nadomak plasmana u polufinale!

117' - Vrlo nezgodna situacija za golmana Simona, Filkrug je neverovatno udario glavom u padu, a španski čuvar mreže je jedva sprečio da ne dođe do vođstva Nemaca.

112' - Ekipe su počele da igraju izuzetno grubo, važno je samo da se neko ne povredi u ovim momentima. Orijazabal je ponovo pokušao sa distance u međuvremenu, ali nije bio precizan.

107' - Vrlo sumnjiva situacija, pošto je lopta pogodila Kukurelju u ruku, ali sudija nije svirao penal, niti se konsultovao sa VAR-om.

KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

105' - Nemačka je još jednom ozbiljno zapretila, ponovo preko Virca, ali nije uspela da dođe do realizacije.

104' - Ufff, odličan šut Orijazabala, sevnula je levica, a lopta je prošla pored desne stative.

101' - Odlična šansa za Nemačku, Filkrug je centrirao, a Simon je jedva odbranio i sprečio da lopta ode dalje u kazneni prostor.

97' - Španija ima inicijativu tokom prvog produžetka. Opasna je, preti, ali se još uvek nije desilo ništa konkretno.

KRAJ DRUGOG POLUVREMENA

89' - GOL! Nemci su "pleli mrežu" oko odbrane Španije, dodavali su se, lopta je bila podignuta u kazneni, Kimih je spušta na nogu Virca, koji od stativu ispaljuje projektil! Drama.

83' - Auuuh, golman Simon je katastrofalno ispucao loptu, koja je došla direktno u noge Havercu. Potom je Simon bez razloga izleteo sa gola, Haverc je pokušao da ga lobuje, ali nije uspeo, malo je falilo da pogodi.

77' - Auuu, kakva šansa za Nemačku, Filkrug je pogodio stativu pošto je dobio sjajnu loptu od Virca sa desne strane. Borba se zahuktava.

70' - Velika šansa za Nemačku, sudija je doduše želeo da sačeka da se završi akcija kako bi posle video da li je ofsajd. Na kraju se ispostavilo da jeste bio, pa "panceri" čak i da su dali gol, ne bi bio priznat.

53' - Nemci odmah u pokušaju da odgovore. Musijala je probio po levoj strani, šutirao je i propisno namučio golmana Simona, posle čega je nastala gužva u kaznenom prostoru.

51' - GOL! Sjajna akcija Španije, Jamal je ubacio loptu sa desne strane, natrčao je Olmo i veoma precizno smestio loptu u levi ugao gola. 

47' - Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča! Vilijams je promenio stranu dodavši loptu Jamalu, koji je odmah prosledio do Morate. Alvaro se odlično zagradio u kaznenom prostoru, šutirao je, ali je promašio metu.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+2 - Do kraja prvog poluvremena su ekipe razmenile po nekoliko šuteva sa distance, ali se ništa konkretno nije dogodilo.

39' - Haver je strašno pogrešio i na svojoj polovini je poklonio loptu Olmu, koji je šutirao sa velike udaljenosti i propisno namučio Nojera. Kasnije je Morata bio u ofsajdu i akcija je tako završena.

35' - Haverc je sjajno prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora Španije, bio je relativno otvoren, ali je izuzetno slabo šutirao, što je golman Simon lako zaustavio.

23' - Laport je dobio mnogo prostora iz čista mira, video je da može da šutira i pokušao sa oko 30 metara. Bilo je snažno i direktno u Nojera, koji je imao malo poteškoća da uhvati loptu.

21' - Nemci su presekli napad protivnika i stvorili prvu šansu na utakmici tako što je Haverc dobio upotrebljiv centaršut. Šutirao je glavom, ali pravo u golmana Simona.

15' - Malo je falilo da Španija povede. Jamal je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, šutirao je po zemlji, a lopta je prošla malo pored desne stative.

8' - Kros je dva puta veoma oštro startovao na igrače Španije, ali se provukao bez žutog kartona. Čak je Pedrija povredio, zbog čega je ovaj napustio igru, a umesto njega je na teren ušao Olmo.

1' - Prva šansa već na početku i to za Španiju. Sjajna akcija, lopta je završila kod Rodrija, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Nojer bio na mestu.

18.00 - Počela je utakmica!

17.45 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici četvrtfinala Evropskog prvenstva između Španije i Nemačke. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Štutgarta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading