ZAGREVANJE Aleksandar Vojisavljević živi u Augzburgu gde će biti baza Srbije na EURO 2024

06:30 | 05-03-2024

Fudbal 0

Podrška "orlovima" neće izostati.

arhiva
Privatna arhiva

Problem su ulaznice i od svih koji su aplicirali, a puno ih poznajem, dobio je samo Nenad Bajović iz obližnjeg Rotenburga i sada nas sve zafrkava, Ali, ne odustajemo, ponovo ćemo pokušati - kaže sagovornik Alo!

Srpska dijaspora u Nemačkoj sa nestrpljenjem očekuje početak EURO 2024, posebno u Bavarskoj gde je i najbrojnija. U najbogatijoj namačakoj regiji živi preko 30.000 naših zemljaka, posrećilo im se da orlovi budu smešteni u Augzburgu, a dve odlućujuće utakmice, protiv Slovenije i Danske, igraće u Minhenu.

KVOTE ZA EURO 2024 Evo koje su šanse Srbije da osvoji Evropsko prvenstvo

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Da li uzbuđenje raste?

- Sve navedeno podiglo je temperaturu među Srbima, ali je malo splasla početna euforija. Razlog? Pa problem je doći do karata - jada se u razgovoru za Alo! Beograđanin Aleksandar Vojisavljević (48) koji pet poslednjih godina živi u Augzburgu.

Aplicirali ste?

- Bezbroj Srba apliciralo je kod UEFA za ulaznice, ali od svih koje poznajem, a nije mali broj jer ih par hiljada živi u Augzburgu koji ima

300.000, a širi pojas oko 885.000 stanovnika i svi smo jedinstveni, dobio je samo Nenad Bajović iz obližnjeg Rotenburga, ali on je aplicirao kao da je iz Srbije i sada nas sve zafrkava!

Ponovo ćete pokušati?

- Svakako, čekamo drugi krug. Naročito su nam zanimjive utakmice koje će se igrati u Minhenu. Em je blizu, em će biti odlučujuće.

arhiva Privatna arhiva
 

Orlovi će biti smešteni u hotelu Maksimilijan?

- Idealan hotel, najbolji u regionu i nema sumnje da će uslovi biti vrhunski, kao i na stadionu Rozenau gde će se održavati treninzi. Nemci su pedantni, ništa ne prepuštaju slučaju tako da san ubeđen da neće biti nikakvih primedbi.

Neka zanimljivost?

- Hotel je sagrađen još 1722. godine, ali je superior kategorizacije i sa pet zvezdica. Zgrada je pod zaštitom države, a unutra je je sve na najsavremenijem nivou iako postoji preko 300 godina! Jednostavno, top klasa!

Komentarišu li Srbi našu grupu i predstojeći šampionat?

- Evo, pored mene je drug Dalibor Đorđević iz Mladenovca ne skriva optimizam. Ubeđen je da ćemo, sa manje ili više muka, proći grupu. Nemac, kolega iz firme, oduševljen je što će njegov Augzburg biti domaćin našoj reprezentaciji. Čak me je pitao da ga vodim na treninge i upoznam sa nekim od naših reprezentativaca. Najradije bih sa Mitrovićem, ukoliko se ukaže prilika. On je baš fudbalski fan za razliku od mene. Simpatišem Partizan, to sam nasledio od oca, ali nisam zaluđenik.

U Augzburgu je i pravoslavna crkva?

- Bila je katolička, pa je iznajmljivana, a onda su Srbi sakupili novac i otkupili je i preuredili. Postoje i dva folklorno-umetnička društva, a družimo se i van posla. U mom okruženju su ljudi sa Novog Beograda, iz Jagodine, Mladenovca... Srbija u malom.

Kakve su udaljenosti u gradu koji nije metropola?

- Igrom slučaja radim kao vozač autobusa za Dojče ban, odnosno njihove železnice koje imaju autobuski podsistem. Razvozimo ljude sa stanice do okolnih mesta i zbog toga odlično poznajem Augzburg i okolinu. Ko god dođe neće imati nikakav problem. Sve se stigne i obiđe za tili čas - zaključio je Vojisavljević.

arhiva Printscreen
 

Otkud u Augzburgu?

- Radio sam na SOS kanalu i 15 godina u GSP, a onda sam se prijavio na nemački konkurs. Veza mi je bio drug sa kojim sam odrastao Nenad Topalović koji je puno pre mene stigao u Augzburg. U jednom periodu bio sam i u Štutgartu, ali sam se brzo vratio - pojasnio je Aleksandar.

Koliko je Beograd udaljen od Augzburga?

- Tačno 1.150 kilometara, ako se ide preko Mađarske! Ranije sam češće dolazio u Srbiju, a kada su mi se supruga, koja je medicinski radnik, i sinovi student od 20 i školarac od 10 godina, preselili onda 2-3 puta godišnje. Živimo u iznajmljenom stanu i sve nam je potaman. Čim sastavim četiri slobodna dana eto me u Beogradu. Nostalgija je čudo! - kaže Aleksandar.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

Komentari(0)

Loading