DA LI VERUJETE U OVO? Jokić jednu stvar pokušava da uradi DEVET GODINA - ali ne uspeva

11:36 | 28-03-2024

Košarka 0

Neverovatno.

tanjug
Tanjug/Ap

Srpski košarkaš Nikola Jokić postavio je nove rekorde u NBA ligi, iako je njegov Denver poražen od Finiksa (104:97). Jokićeva izvanredna igra, sa 22 poena, deset asistencija i devet skokova, obeležila je veče, ali istovremeno je oborio jedan neviđeni rekord.

Jokić je postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je za samo pet godina uspeo da ostvari više od 8.000 poena, uhvati više od 4.000 skokova i zabeleži više od 3.000 asistencija. Ovaj podvig ostvario je jedino on, a niko drugi od velikana košarke.

Međutim, postoji i jedna sitnica koja nedostaje u Jokićevoj kolekciji veština - "iznuđivanje" slobodnih bacanja prilikom pokušaja za tri poena.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

 

HAOS U DENVERU Nastavlja se saga koja traje dugo - navijači protestuju

Ovaj trik često koriste igrači u NBA ligi kako bi dobili slobodna bacanja kada osete ruku protivnika u kontri, ali se čini da Jokić još nije "usavršio" tu veštinu.

Iako je u prethodna 48 sati imao priliku da to učini protiv Memfisa i Finiksa, njegovi pokušaji nisu bili uspešni, što je pomalo čudno s obzirom na njegove neverovatne veštine.

 

 

Ipak, ovo "prokletstvo" traje već devet godina, a ostaje da vidimo kada će sudije primetiti nedostatak.

Na nedavnoj utakmici protiv Finiksa, Jokić je bio blizu da dobije slobodna bacanja nakon faula Grejsona Alena, ali je trener Sansa uložio prigovor na odluku sudija, nakon čega su oni promenili mišljenje nakon pregledanog snimka. Ipak, situacija pokazuje da je Jokićeva veština još uvek pod lupom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading