ŠPANSKA MUĆKA PROTIV NOVAKA Alkaraz nije ispunio uslove za OI, ne bi ni smeo da igra, sve je prevara!

09:48 | 04-08-2024

OI24 1

Da li je ovo realno? Karlos Alkaraz nema uslova da igra finale?

Alkaraz

Mladi Španac zapravo nije ostvario ni uslov da se takmiči! Alkaraz je trenutno treći na ATP listi, u poslednje dve godine sigurno je uz Đoković najbolji teniser na svetu, međutim ništa to ne važi ako ne ispunjava uslove za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

O čemu se radi? Međunarodna teniska federacija (ITF) traži od tenisera učesnika na Olimpijskim igrama da tokom jednog ciklusa igraju makar dva puta za svoju reprezentaciju u Dejvis kupu. Tako je bio uslov da teniseri igraju u 2023. i 2024. godini u dva odvojena okupljanja reprezentacije, što Alkaraz nije ispunio prenosi "Mondo".

Preciznije, Alkaraz je samo u martu i septembru 2022. godine igrao za Španiju i stoga ne ispunjava uslov za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, međutim na kraju se žalio na ovu odluku i dobio je specijalnu pozivnicu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Isto je slučaj i sa Rafaelom Nadalom, tako da je ITF zapravo dao dve "pozivnice" teniserima iz Španije koji su zaista priredili pravi spektakl u Parizu, ali malo je falilo da tako ne bude.

Španci su se "vadili na kartu" da je Alkaraz bio premlad da bi igrao za Španiju, dok su takođe iskoristili to što je Španija dobila specijalnu pozivnicu direktno za finale Dejvis kupa 2024. godine.

Tu je obećanje da će Alkaraz igrati i zato je stigla i dozvola da uopšte učestvuje u Parizu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(1)

Loading
fdsa

04.08.2024 11:05

to je to, lagana diskvalifikacija... samo, znamo da je zapad licemeran pa nema nista od toga, za njih pravila ne vaze... al sve ce to Putin da prevaspita