PODRAŠČANIN NEMA NIKAKVU DILEMU Mislim da ostavljamo reprezentaciju u dobrim rukama

11:02 | 04-08-2024

OI24 0

Odbojkaši Srbije su sinoć pobedili selekciju Kanade rezultatom 3:2, po setovima 16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16 u meču poslednjeg, trećeg kola Grupe A na OI

Marko Podraščanin

Srbija nije uspela da izbori plasman u četvrtfinale OI, pošto je završila kao treća u grupi A sa tri boda. 

- Veliki rezultat je doći na OI posle 12 godina. Završavam jedno lepo putovanje i jednu lepu reprezentativnu karijeru na najlepši mogući način. Skoro 20 godina sam uživao u svakom danu i svakoj utakmici. Vreme je brzo prošlo i teško mi je da poverujem da je kraj. Međutim, kao što sam rekao, porodica je na prvom mestu. Imam dvoje predivne dece i ženu koja me uvek čeka kod kuće, tako da jedva čekam da budem sa njima. Ova pobeda za kraj je zaista posebna - rekao je Podraščanin, preneo je zvanični sajt OKS. 

- Dali smo sve od sebe da dođemo ovde na OI. Srce mi je ispunjeno - dodao je Podraščanin. 

- Mislim da ostavljamo reprezentaciju u dobrim rukama, s obzirom na to da su momci talentovani i da će igrati u dobrim klubovima i napredovati. Njihovo vreme će svakako doći. Uživao sam igrajući s njima i osećam se ponosno - izjavio je srpski odbojkaš Marko Podraščanin, koji je posle pobede protiv Kanade na Olimpijskim igrama u Parizu potvrdio da je završio reprezentativnu karijeru.

SLOVENCI ODRŽALI LEKCIJU "ORLOVIMA" Odbojkaši Srbije izgubili od "zmajčeka", teško do četvrtfinala, meč sa Kanadom odlučuje

Reprezentativnu karijeru završio je još jedan srpski odbojkaš, Aleksandar Atanasijević.

- Naša odluka da završimo reprezentativnu karijeru već dugo važi i ne povlačimo reč. Smatramo da je došlo vreme da mlađi momci preuzmu ovu odgovornost, nastave i unaprede mušku odbojku, te je vrate na nivo iz 2019. godine. Kada nešto radite toliko dugo, postanete vezani za to. Nakon 20 godina u reprezentaciji Srbije, to je postalo deo mene - rekao je Atanasijević. 

Smatram da ovu priliku treba gledati kao veliku čast i ogromnu priliku koju nam je pružila zemlja da se borimo za nju, dodao je on.

- Nikada nam ništa nije bilo teško, bilo je povreda, loše i dobre forme, ali uvek smo davali sve od sebe. Drago mi je što odlazimo uzdignute glave, bez obzira na nešto slabiji plasman - istakao je Atanasijević.

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković izjavio je da je njegovom timu bilo važno da pobedom završi takmičenje na OI.

- Dali smo sve od sebe i izuzetno mi je drago što smo završili turnir pobedom. Takođe, posebno me raduje što su neki od momaka koji su najavili povlačenje odigrali sjajan meč pun srca i emocija, prenoseći te emocije na sve nas. Iako smo ispali sa OI, smatram da je pobeda od 3:2 pred prepunom dvoranom protiv ozbiljnog protivnika poput Kanade, koja je ispred nas na svetskoj rang listi, najbolji mogući završetak turnira - naveo je Kolaković.

On je istakao da je ponosan na odbojkaše, koji su pokazali karakter na duelu sa Kanadom.

- Svima nam je bilo važno da se igrači koji se opraštaju oproste na ovakav način, i verujem da možemo biti ispunjeni uprkos žalu što nismo nastavili turnir dalje - zaključio je Kolaković. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading