GRAĐANI LETE U NIŽI RANG Mančester siti optužen za više od 100 kršenja pravila finansijskog fer-pleja

09:25 | 03-05-2024

Fudbal 0

Mančester siti je u februaru 2023. optužen za više od 100 kršenja pravila finansijskog far-pleja od 2009. godine

Siti
AP Photo/Dave Thompson

Klub bi se zbog toga mogao da suoči sa oduzimanjem bodova ili čak izbacivanjem iz Premijer lige ako se proglasi krivim. Međutim, iz Sitija su jasno i glasno negirali bilo kakve nepravilnosti i najavljuju da će se boriti protiv optužbi. Nejasno je koliko će ovaj proces trajati, a neki sugerišu da bi postupci mogli da se otegnu na nekoliko godina. 

Siti je prošle sezone osvojio triplu krunu: osvojio je petu titulu u Premijer ligi u poslednjih šest godina, zatim FA kup, a na kraju je pobedio Inter u finalu Lige šampiona. Van terena klub je takođe rastao, zabeleživši rekordne prihode prošle godine.

TRAGIČNE VESTI SA OSTRVA Umro čuveni fudbaler Mančester Sitija, oproštajna poruka sina kida dušu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mnogim kritičarima kluba, koji podupire ogromno bogatstvo vlasnika Šeika Mansura, optužbe u Premijer ligi idu u prilog i bacaju senu na uspeh. 

Govoreći o potencijalnim kaznama ako se „građani“ proglase krivima za kršenje pravila, Pit O'Rurki iz Football Insidera komentarisao je da Siti verovatno neće ispasti u Ligu 2, ali bi mogao da bude izbačen u Čempionšip zbog problema oko integritet lige nakon 115 optužbi usmerenih protiv njih. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading