GRAĐANI LETE U NIŽI RANG Mančester siti optužen za više od 100 kršenja pravila finansijskog fer-pleja

09:25 | 03-05-2024

Fudbal 0

Mančester siti je u februaru 2023. optužen za više od 100 kršenja pravila finansijskog far-pleja od 2009. godine

Siti

Klub bi se zbog toga mogao da suoči sa oduzimanjem bodova ili čak izbacivanjem iz Premijer lige ako se proglasi krivim. Međutim, iz Sitija su jasno i glasno negirali bilo kakve nepravilnosti i najavljuju da će se boriti protiv optužbi. Nejasno je koliko će ovaj proces trajati, a neki sugerišu da bi postupci mogli da se otegnu na nekoliko godina. 

Siti je prošle sezone osvojio triplu krunu: osvojio je petu titulu u Premijer ligi u poslednjih šest godina, zatim FA kup, a na kraju je pobedio Inter u finalu Lige šampiona. Van terena klub je takođe rastao, zabeleživši rekordne prihode prošle godine.

TRAGIČNE VESTI SA OSTRVA Umro čuveni fudbaler Mančester Sitija, oproštajna poruka sina kida dušu

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Mnogim kritičarima kluba, koji podupire ogromno bogatstvo vlasnika Šeika Mansura, optužbe u Premijer ligi idu u prilog i bacaju senu na uspeh. 

Govoreći o potencijalnim kaznama ako se „građani“ proglase krivima za kršenje pravila, Pit O'Rurki iz Football Insidera komentarisao je da Siti verovatno neće ispasti u Ligu 2, ali bi mogao da bude izbačen u Čempionšip zbog problema oko integritet lige nakon 115 optužbi usmerenih protiv njih. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading