DA LI "DELIJE" TREBA DA BRINU? Sferopulos otkrio u kakvom je stanju Nemanja Nedović

21:21 | 03-12-2023

Košarka 0

Zvezda je upisala novi ubedljiv trijumf na Jadranu

Zvezda - Cibona
Marko Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cibonu ubedljivo sa 84:56 u meču 10. kola ABA lige.

Trener crveno-belih Janis Sferopulos otkrio je zbog čega nije bilo Nemanje Nedovića na terenu, dok je bio veoma zadovoljan prikazanim.

- Okej je, ima mali bol u kolenu. Mogao je da igra, ali nismo hteli da rizikujemo da pogoršamo situaciju. Srećan sam zbog Tobija, mora da bude čvršći defanzivno. Mora da bude konstantniji u Evroligi. Vrlo sam siguran u vezi sa njim, imam samopouzdanja i veru u njega. Ovom pobedmo gradimo mentalitet, etiku. Ako želiš da budeš na najvišem nivou, što jesmo. Moraš jednako da igraš svih 40 minuta, bez obzira na rivala i rezultat - počeo je Sferopulos, pa nastavio:

- Imali smo vrlo dobru utakmicu, puno koncentracije. Defanzivno, jedna od najboljih. Bili smo fokusirani, napadački smo gubili lopte nekad prelako. Pokušavali smo jednim pasom da rešimo sve. Nismo bili strpljivi. Generalno, bila je dobra utakmica. Bilo je dobro to što smo odmorili neke, neki su odigrali, kako treba. Ovako smo hteli da igramo. Treba da budemo fokusirani svaku utakmicu.

Zatim se dotakao i tezi da u Evroligi pobeđuju timovi sa najmanje povreda.

- U Evroligi i generalno kada igrate mnogo utakmica, tim koji ima širi sastav naravno da ima prednost. Tako možeš da pokriješ povrede i izostanke, što svi imaju. Najvažnije je da pobeđujemo, kada nemamo ceo sastav. Kada se to sve sredi, onda imamo stabilnu igru. Trenutno to gradimo zbog povreda, Lazić se vratio. Izgradiće ritam kroz utakmice - završio je Sferopoulos.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Komentari(0)

Loading