GOTOVO Kraj sage zvana Dubai, poznato šta to znači za ABA ligu i Evroligu

12:15 | 11-03-2024

Košarka 0

Više ništa neće biti isto u evropskoj košarci.

ata
ATA Images

Gotovo! Posle mnogo spekulacija, proverenih i neproverenih informacija gotova je saga oko ulaska Dubaija na prostor Evrope.

Kako prenosi ugledni "Eurohoops", na sastanku klubova Evrolige je postignut dogovor da klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uđe u takmičenje!

Istina, od naredne sezone će Dubai prvo igrati Evrokup kako bi i na terenu pokazao da zaslužuje da se nađe među elitnim klubovima, da bi naredne godine dobio pozivnicu za Evroligu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Jasno je i da je ponuda od 75.000.000 evra za naredna tri fajnal-fora u Abu Dabiju značajno uticala na to da se da "zeleno svetlo" klubu sa Bliskog istoka.

Ambiciozno će Dubai ovog leta sklapati tim kako bi bio konkurentan u Evropi. I ne samo u Evropi, već i u ABA ligi u koju će ući zvanično već sutra!

Na sastanku Skupštine ABA lige će takođe tim iz UAE dobiti zeleno svetlo da se takmiči i jedino je preostalo da se reši model, da li će liga imati 15 klubova ili će još neko dobiti specijalnu pozivnicu.

Dejan Bodiroga ATA Images
 

Evroliga će takođe na sastanku potvrditi i nove mandate Paulijusu Motiejunasu i Dejanu Bodirogi na čelu takmičenja, odajući im tako priznanje zbog izuzetnog dogovora povodom Dubaija.

Istina, postojala su dva kluba koja su i protivila ulasku tima sa Bliskog istoka, kako se nezvanično može čuti radilo se o Makabiju i Olimpijakosu, ali su i te prepreke - prevaziđene.

Preostalo je samo još sutra da se sve ozvanični pa da krene jedna nova era u evropskoj košarci...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading