SADA JE SVE JASNO I zvanično poznata sudbina Dubaija u ABA ligi

17:48 | 23-03-2024

Košarka 0

Poznato kakav je konačan rasplet u slučaju Dubaija i ABA lige.

Košarkaška lopta
ABA liga/Zvonko Kucelin

Bila je burna sednica ABA lige u utorak. Dubai načelno jeste primljen, ali ne i formalno što je sada i rešeno, prema saznanjima Sport kluba.

Budućnost nije prisustvovala sednici u Zagrebu pošto je zahtevala da se Studentski centar upiše kao jedan od klubova-vlasnika lige.

Tome su se protivili Cibona i Zadar, ali je problem, prema navodima pomenutog izbora, rešen pa će crnogorski tim postati deoničar ABA lige.

Isto bi trebalo da se desi i sa Splitom i Borcem, međutim tek na kraju sezone kada se očekuje i da se liga iz statusa "jtd", prebaci u "doo".

Ostale krucijalne odluke važne za dalji rad ABA lige već su jednoglasno dogovorene još na prvom delu Skupštine u Zagrebu, među kojima su svakako najvažnije, da će biti 16 klubova u takmičenju, od čega šest maksimalno iz jedne države, učešće Dubaija, kao i način raspodele sredstava dobijenih nakon ulaska kluba sa Bliskog istoka u ABA ligu.

Podsećanja radi, na kraju sezone će ipak biti baraž mečeva. Poslednjeplasirana ekipa ABA lige će igrati baraž mečeve sa finalistom ABA 2 lige.

U slučaju da dve ekipe iz Srbije budu u finalu, poslednjeplasirana ekipa ABA lige, igrala bi baraž mečeve sa najbolje plasiranom ekipom iz regiona na osnovu plasmana u ligaškom delu ABA 2 lige.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading