ZVEZDA JE ŠAMPION ABA LIGE Crveno-beli "pometlali" Partizan i utišali Arenu

22:41 | 19-05-2024

Košarka 0

Košarkaši Crvene zvezde novi su šampioni AdmiralBet ABA lige!

Zvezda
Marko Metlaš

 

Zvezda je u trećoj utakmici u Areni pobedila Partizan sa 82:76 i tako sa 3:0 u seriji došla do trofeja!

Zvezda se tako domogla drugog trofeja u sezoni, budući da je u februaru u niškom “Čairu” osvojila i Kup Radivoja Koraća. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Trećoj utakmici finalne serije prethodio je veliki skandal koji se odigrao u hali u jutro utakmice. Došlo je do tuče u kojoj su učestvovali Džejms Naneli i Stefan Lazarević. 

 

 

Od samog početka je bilo vidljivo da Partizan, i pored velike podrške sa tribina, nije imao neophodno samopouzdanje koje je veoma bitno u ovakvim mečevima, ali ni energiju na terenu, pre svega u odbrani.

Partizan nije imao raspoloženog igrača u napadu, sve do ulaska Avramovića koji je donekle uspeo da pokrene svoju ekipu i najviše zahvaljujući njemu je Partizan prišao na 20:18 na kraju prvog kvartala.

Na početku drugog su crno-beli prvi put izjednačili od početka meča, ali ponovo Zvezda preuzima kontrolu, sve raspoloženiji za igru bili su Jago, Mitrović, Davidovac, ali i Gilespi koji je večeras imao nešto veću ulogu od očekivane.

Zvezda je na poluvreme odnela četiri poena prednosti, bilo je 42:38, a od počeka drugog poluvremena bila je primetna znatno veća energija i na tribinama i na terenu kada je u pitanju ekipa Partizana.

Crno-beli su dobro započeli treću deonicu, nakratko su uspeli da povedu trojkom Avramovića, ali Zvezda po ko zna koji put pokazuje mirnoću, koncentraciju u igri i kad god bi domaći i pomislili da mogu da steknu prednost.

Zvezda je u četvrtom kvartalu stekla dvocifrenu prednost - 65:55. Anđušić, Ponjitka i Avramović su davali veštačko disanje crno-belima, dok ih Panter vodio u provaliju.

Aleksa Avramović je imao novi šuterski nalet, prišao je Partizan na 75:78, a onda je Smit sa linije penala na 16 sekundi do kraja pogodio samo jedno bacanje za prilazak na ''minus dva''.

Usledio je peti faul Anđušića, pa bacanja za Nedovića koji rešava pitanje pobednika.

Gedraitis i Mitrović su bili najefikasniji u Zvezdi sa po 12 poena, Jago je upisao 11.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 76:82 (18:20, 20:22, 14:17, 24:23)

Hala: Arena 

Sudije: Uroš Nikolić, Milan Nedović, Josip Radojković

Partizan: Smit 6, Ledej 4, Avramović 17, Panter 5, Smailagić 8, Trifunović 3, Anđušić 13, Doužer 8, Ponjitka 8, Kaminski, Kaboklo 4

Crvena zvezda: Smart, Teodosić 6, Tompkins 5, Davidovac 9, Mitrović 12, Lazić 9, Bolomboj 6, Nedović 8, Gedraitis 12, Gilespi 4, Jago, 11 Ilić

Četvrta četvrtina:

Kraj! Zvezda je šampion ABA lige

40. minut - Kakva trojka Avramovića! Partizan je na -3, 44 sekunde do kraja. Idemo na tajm-aut. Loš napad Zvezde. Teodosić je faulirao Smita koji pogađa samo jedno bacanje. Nedović ide na liniju penala. Pogađa oba i verovatno rešava pitanje pobednika.

39. minut - Avramović ne pogađa trojku, ali novi ofanzivan skok za Partizan. Bolomboj je faulirao Avramovića koji je pogodio oba bacanja. Neverovatan promašaj Pantera kojim je propala prilika da Partizan priđe na posed zaostatka. Bolomboj polovičan sa linije penala.

38. minut - Panter ne pogađa za tri. Nedović polovičan sa linije penala. Panter ne uspeva ni pologanje da pogodi. Bolomboj je pogodio jedno bacanje, promašio drugo, ali Gedraitis je tu. Fauliran je Jago i on je polovičan. Dva minuta do kraja Zvezda vodi 77:70

37. minut - Smailagić zakucava, još je Partizan živ - 70:74, do kraja je ostalo tri minuta i 40 sekundi.

36. minut - Davidovac polovičan sa linije penala. Lazić je faulirao Ponjitku. Panter promašuje za dva.

35. minut - Smailagić je faulirao Jaga koji je pogodio oba bacanja. Anđuđić se razigrao i pogodio uz faul. Trojka Teodosića, pet minuta do kraja, Zvezda ima pet poena prednosti.

 

 

34. minut - Doužer dolazi do osmog poena. Gedraitis ovoga puta promašuje otvoren šut za tri. Do kraja je šest minuta i 20 sekundi, Zvezda ima +6. Anđušić fauliran na šutu za tri, pogodio je sva tri.

33. minut - Ponitka je x faktor, dolazi do novih poena. Gedraitis pogađa trojku.

32. minut - Crno-beli u nokdaunu. Lazić polovičan sa linije penala, Zvezda prvi put ima dvocifrenu prednost. Trojka Trifunovića kojom je Partizanu dato veštačko disanje.

31. minut - Luka Mitrović poentira posle ofanzivnog skoka, najveća prednost Zvezde +9. Trojka Ponjitke! Vraća Tompkins trojku, a onda faul u napadu prave igrači Partizana.

Treća četvrtina:

30. minut - Jago je ostao sam na šutu za tri i pogodio. Kraj treće deonice, Zvezda vodi 59:52

29. minut - Ledej pogađa uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Minijatura Dejana Davidoca.

28. minut - Bolomboj je realizovao oba bacanja, Zvezda čuva prednost.

27. minut - Smailagić prekida seriju Zvezde. Ovoga puta Smailagić ne pogađa preko Davidovca. Doužer je pogodio oba penala i crno-beli hvataju priključak. 

26. minut - Pogađa Jago trojku uz malo sreće, Zvezda ima +6! Obradović primoran da zove tajm-aut. Avramović ponovo promašuje zicer. Fenomenalan pas Teodosića za Mitrovića.

 

 

25. minut - Dobar napad Zvezde, lepa asistencija Jaga za Mitrovića koji dolazi do lakih peona.

Nastavljen je susret. Isključen je direktor Zvezde Nemanja Vasiljević.

24. minut - Sada je Davidovac napravio faul nad Panterom i eksplodirala je Arena! Uleteli su i neki predmeti na teren, a direktor Crvene zvezde Nemanja Vasiljević je otišao do zapisničkog stola. Sudije su se okupile na centru, većaju šta da rade.

23. minut - Avramović pogađa trojku za prvo vođstvo Partizana. Ledej gubi loptu i Lazić to kažnjava trojkom.

22. minut - Mnogo bolja energija košarkaša Partizana u nastavku, što i publika prepoznaje. Lazić pravi grešku u koracima.

21. minut - Ni jedni, ni drugi nisu iskoristili prvi napad u nastavku. Panter pogađa trojku.

Druga četvrtina:

 

 

20. minut - Smit poentira uz faul. Pogodio je i dodatno bacanje. Gedraitis pogađa trojku. Poluvreme, Zvezda vodi 42:38.

19. minut - Davidovac pogađa oba penala, mini serija Zvezde. Kaboklo promašuje zicer. Ponovo Davidovac siguran sa linije slobodnih bacanja, Zvezda je na +6.

18. minut - Sjajni Avramović dolazi do novog koša i donosi izjednačenje Partizanu - 33:33. Mitrović ima lako polaganja i to koristi.

17. minut - Luka Mitrović pogađa uz faul, ali promašuje dodatno slobodno bacanje. Kaboklo poentira posle dodavanja Avramovića.

16. minut - Avramović pogađa oba penala. Bolomboj dolazi do prvih poena.

15. minut - Greška Smailagića i Avramovića u komunikaciji, izgubljena lopta.

14. minut - Odlična reakcija Džejlina Smita. Zvezda ima već devet izgubljenih lopti, a Partizan tek dve. Trojka Teodosića.

13. minut - Anđušić pogađa trojku i Sferopulos zove tajm-aut. Gilespi se lepo snalazi i dolazi do koša.

12. minut - Gilespi pogađa nakon promašaja Tompkinsa. Smailagić ne pogađa težak šut.

11. minut - Smailagić zakucava preko Gilespija i donosi izjednačenje Partizanu - 20:20. Tompkins siguran sa linije penala.

Prva četvrtina:

10. minut - Trojka Alekse Avramovića. Mitrović promašuje oba bacanja. Avramović dolazi do novih poena i vraća Partizan u igru. Kraj prve četvrtine, Zvezda vodi 20:18.

9. minut - Gedraitis je pogodio oba bacanja, Zvezda održava sedam poena prednosti. Nervozan početak Partizana i još jedan propali napad.

8. minut - Gedraitis dolazi do koša u tranziciji - 9:16. Nervoza u redovima "parnog valjka", Alen Smailagić je dobio tehničku grešku zbog prigovora sudijama

7. minut - Nesportski faul Frenka Kaminskog nad Lukom Mitrovićem koji pogađa oba bacanja i Zvezda dolazi do poena posle više od dva minuta.

 

 

6. minut - Ledej ne pogđa trojku i propušta priliku da donese izjednačenje Partizanu. Panter je faulirao Davidovca, drugi njegov prekršaj.

5. minut - Ledej se snalazi i dolazi do poena na obruču. Bolomboj pravi faul u napadu, već drugi njegov, što bi mogao da bude problem za Zvezdu. Trojka Ponjitke i Partizan se vrlo brzo vraća u igru.

4. minut - Prvi napad koji Zvezda nije iskoristila. Ni Partizan nije uspeo da realizuje napad, a na drugoj strani Nedović pogađa trojku, idemo na prvi tajm-aut.

3. minut - Jago dolazi do koša na isteku napada. Dobro je Zvezda ofanzivno otvorila utakmicu i vodi 9:4.

2. minut - Frenk Kaminski ne uspeva da pogodi. Nemanja Nedović ide na liniju za slobodna bacanja, precizan je oba puta. Kapiten crno-belih Kevin Panter pogađa sa polu-distance.

1. minut - Branko Lazić pogađa na startu i to uz faul. Siguran je i sa linije penala. Pi Džej Doužer postiže prve poene za Partizan. Davidovac dolazi do lakih poena na obruču.

20.30 - Minut ćutanja za Milivoja Karalajića.

20.20 - Ovacije za košarkaše Partizana po izlasku na parket Arene pred treći meč sa Zvezdom

20.15 - Paklen doček za košarkaše Crvene zvezde.

20.07 - Utakmici prisustvuje i Milan Gurović.

Gurović Marko Metlaš
 

 

19.54 - Pravdu večeras dele Uroš Nikolić, Milan Nedović i Josip Radojković.

19.25 - Džejms Naneli ipak neće nastupiti u večerašnjoj utakmici.

19.00 - U Arenu je stigao Naneli.

 

 

18.30 - Prvi meč Zvezda je dobila 85:82, dok je u drugom bilo 80:73.

18.27 - Treći meč imao je prilično burnu uvertiru, pošto je došlo do tuče između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića.

18.25 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen trećoj utakmici finala AdmiralBet ABA lige u kojoj se sastaju Partizan i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Arene.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading