Predsednik Šahovskog saveza Srbije otvorio Bajramski turnir

14:09 | 13-04-2024

Ostali sportovi 0

U Novom Pazaru je 13. aprila održan je (u toku je) Bajramski šahovski turnir "INA DIZAJN 2024"

Bajramski turnir
Šahovski savez

Učestvuje 90 igrača, od čega 15 igrača sa međunarodnim šahovskim titulama. Nagradni fond turnira je 134.000 dinara, raspoređen na 10 redovnih i pet specijalnih nagrada.

Bajramski turnir Šahovski savez
 

Na svečanom otvaranju turnira, sve prisutne pozdravio je Halid Husović, predsednik ŠK Novi Pazar Ina Dizajn Inženjering. Počasni predsednik kluba, Kemal ef. Sejdović uručio je po Bajramski poklon (po 10 šahovskih garnitura) šahovskim klubovima iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Bajramski turnir Šahovski savez
 

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac izrazio je svoje veliko zadovoljstvo velikim takmičarskim i organizacionim uspesima šahovskog kluba, koja je došla velikim radom rukovodstva kluba, ali i zahvaljujući pomoći lokalne samouprave i dijaspore. Gradonačelnik je predsedniku ŠS Srbije, Draganu Laziću, uručio specijalni poklon (graviranu drvenu šahovsku tablu sa figurama), dok je predsednik ŠS Srbije poklonio gradonačelniku majice ŠS Srbije, kalendar sa motivima šampionskog tima sa prvenstva Evrope i druge suvenire.

Bajramski turnir Šahovski savez
 

Prigodne poklone kluba dobili su i Aldina Međedović, iz Sportskog saveza Novog Pazara i Senad Senko Župljanin, sportski fotograf.

Bajramski turnir Šahovski savez
 

Na kraju svečanog otvaranja, prigodnim govorom, predsednik ŠS Srbije, Dragan Lazić obratio se svim prisutnim šahistima i izrazio želju za mnogo većom saradnjom u narednom periodu između ŠS Srbije i Novog Pazara i proglasio turnir otvorenim. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading