ZVEZDA Adrijana Sklenarikova krenula iz nemaštine i dodirnula zvezde zahvaljujući brojnim atributima

06:00 | 06-10-2024

Šoutajm 0

Bivša supruga fudbalera Kristijana Karembea i u 53. godini ostavlja bez daha muški pol, a veoma je aktivna u društvenom životu i na televiziji

Adrijana Sklenarikova

Rođena je kao Adrijana Sklenarikova 17. septembra 1971. u Breznu (tada Čehoslovačka), od majke Zlatice Gazdikove, doktorke slovačkog porekla, i Miroslava Sklenarika (po nekima Sklenaržika), inženjera iz Vsetina, pa otuda i njeno češko prezime. 

Roditelji su je najpre poverili baki i deki na čluvanje i sa njima je rasla od šeste godine. Kasnije je priznala da je otac bio hladan, distanciran, a ponekad i nasilan i da je više voleo njenu sestru. Naglasila je da je oduvek osećala veliko divljenje prema majci.

Adrijana je studirala nekoliko semestara na Medicinskom fakultetu Karlovog univerziteta u Pragu. Tokom treće godine medicine, 1994. godine, primetio ju je lovac na talente iz francuske agencije za modele tokom lokalnog takmičenja za mis lepote.

Sve posle toga deo je uzbudljive istorije i privatnog života menekenke koja je pomerila brojne granice.

Sa avionskom kartom u džepu, Adrijana je otišla u Pariz da započne novi život. Smeštena je u stan sa ostalim modelima, početnicima. Nije joj bilo lako. Osam dana nije ništa pojela jer nije imala novca, a bilo ju je sramota da unapred traži apanažu.

Adrijana Sklenarikova EPA/Yoan Valat
 

Govorila je samo slovački, češki i ruski. Njen prvi posao bilo je fotografisanje u kupaćem kostimu na Bahamima. Kasnije se poverila da je tom prilikom za jedan dan zaradila kao majka za godinu dana!

Međutim, duge noge, vajano telo i nežan osmeh, bili su dovoljni da razoružaju svakoga u svetu šou biznisa.

Živanši, Šanel, Lagerfeld, Pako Raban, Kavali, Iv sen Loran...katalozi, naslovne strane, pojavljivanje u filmovima (poput Asteriks na Olimpijskim igrama) i veoma gledanim šou TV programima, čak i rijalitijima, uslovili su da brzo postane jedan od najtraženijih svetskih foto modela.

Postala je zaštitno lice ženskog brenda donjeg veša Vonderbra, a to je uslovilo da se 2001. proda 240.000 primeraka, duplo u odnosu na prethodnu godinu!

Kristijan Karembe EPA-EFE/URS FLUEELER
 

Adrijana se udala za francuskog fudbalera Kristijana Karembea (poreklom sa Nove Kaledonija) u Porto Vekiju na Korzici 22. decembra 1998. Razveli su se 2011. godine i nemaju decu.

Sklenarikova je upoznala francuskog fudbalera Kristijana na letu Pariz- Milano 1996. godine. Čim su im se pogledi sreli, bila je to ljubav na prvi pogled. 

- Obratio mi se rečima: „Veoma si visoka“, a već sam ga videla na aerodromu, s leđa, i zaključila da je veoma šarmantnan - ,rekla je u emisiji Legenda.

- Bili smo ludo zaljubljeni, strastvena i bliska ljubav, jer da je bila samo strastvena, ne bi trajala tako dugo - otkrila je u mikrofon u maju 2024.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Match (@parismatch)

Međutim, nakon 15 godina magije, par je odlučio da krene različitim putevima. Raskid koji je bio posebno bolan za Adrijanu.

- To je bila veličanstvena ljubavna priča, volela bih da je trajala ceo život - izjavila je u kolumni „Soir Maga“ u maju 2024.

Navela da su uzroci razdvajanja bili stalna izloženost para u medijima i njihov „užurban način života“, kao i da je „uznemiren kada vidi njene fotografije sa drugim muškarcima koje se pojavljuju u štampi i spekulacije da ima ljubavnika“.

Kristijan je odbio pitanja medija o razvodu, navodeći da neće javno komentarisati privatni život.

Zadržala je prezime prvog muža (neke Srpkinje zadrže odprvog, drugog... ako je zvučno) za svoje društvene i medijske aktivnosti.

- Kod nas u Slovačkoj, razvedena žena doživotno zadržava udato prezime, osim ako se ponovo ne uda. Priznajem da ne znam šta da radim. Svi me znaju pod prezimenom Karembe, ali ja više nemam sa njim veze - priznala je u „Tele 7 Jours“. 

Adrijana Sklenarikova EPA/BRUNO BEBERT
 

Ponovo se udala 14. juna 2014. u Monaku, posle tri godine zabavljanja, za Arama Andrea Ohanijana, biznismena jermenskog porekla. Povremeno živi u Marakešu (Maroko), gde on ima restoran. Posle pobačaja 2016. godine, rodila devojčicu Ninu 17. avgusta 2018. U decembru 2022. Adrijana Karembeu je objavila da se rastaje od supruga, ali je zbog ćerke često u Maroku. 

Godine 2023. imala je aferu sa reperom Stomijem Bagzijem pa Mišelom Sajmsom, ali 24. juna 2024. časopis “Paris Match” objavio je Adrijanin početak veze sa pevačem Markom Lavoanom.

Nije krila da je oduvek prema njemu imala slabosti.

- Zaljubljena sam u ovog tipa... ali on to ne zna" - rekla je u emisiji „50“ na TF1.

Pošto je nekoliko nedelja kasnije Mark učestvovao u istom programu, pitali su ga o Adrijaninom komentaru u vezi sa njim.

- Slušaj, život ti ponekad donese zadovoljstvo, ovo je jedan od njih – rekao je Lavoan koji je napravio prvi korak i poslao joj poruku na Instagramu.

Ubrzo su se pojavili na crvenom tepihu pred Koncert za veče mira, Omara Harfuša u Teatru Jelisejskih polja.

Nijednog momenta nisu krili zaljubljenost i odmah su se prepustili izlivima strasti, uz sočne poljupce, pred fotografima.

U sukobu sa ocem

Iamo je otac Miroslav priustvovao venčanju sa Karembeom on i Adrijana nisu u dobrim odnosima.

- Ne samo da dolazim iz veoma siromašne zemlje koja više ne postoji, Čehoslovačke, već sam odrasla sa ocem koji mi je kao detetu stalno

govorio da ništa neće biti od mene - jadala se u kolumni za „Madame Figaro“ 2022.

- Ponekad me je udarao, ali me je pre svega stalno ponižavao. Od jutra do mraka, otac je govorio da sam bezvredna, da ću završiti život čisteći kanalizaciju“, otkrila je za „Paris Match“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading