NOVI KIKS PARTIZANA U SUPERLIGI Titula za crno-bele postaje "nemoguća misija", Lučanci slave bod

15:24 | 17-03-2024

Fudbal 0

Fudbaleri Partizana remizirali su sa lučanskom Mladosti na gostovanju rezultatom 1:1.

metlas
Alo/ Marko Metlaš

Strelac za domaći sastav bio je Petar Bojić, koji je u 44. minutu doveo svoj tim do vođstva, da bi konačan rezultat postavio Nemanja Nikolić, koji je izjednačio pet minuta pre kraja regularnog dela meča.

Partizan je ovim porazom dodatno zakomplikovao sebi šanse oko borbe za šampionsku titulu, pošto je tim Igora Duljaja nakon poraza od Napretka na svom terenu sada i u Lučanima ispustio bodove.

Sa druge strane, Crvena zvezda će imati priliku da na svom terenu eventualnim trijumfom protiv kragujevačkog Radničkog dođe do četiri boda prednosti u odnosu na večitog rivala, te gotovo izvesno prvo mesto nakon uvodnih 30 kola.

Mladost - Partizan 1:1

MLADOST (5-3-2): Stamenković – Varjačić, Andrić, Cvetinović, Joksimović, Udovičić – Pejović, Tumbasević, Veličković – Ćirković, Bojić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Kastiljo – Severina, Zahid, Goh – Baždar.

Partizan je imao svoje prilike u Lučanima, ali je bilo ponovo jasno vidljivo koliko je ekipi Igora Duljaja nedostajao najbolji igrač i ujedno najbolji strelac - Mateus Saldanja.

Nije bilo u napadu nikoga ko bi mogao da iskoristi posed lopte i prilike koji je vezni red crno-belih konstantno kreirao, te je Nemanja Nikolić tek u finišu uspeo da "parni valjak" u Lučanima spasi od totalne sramote.

Pitanje koje preostaje nakon ovoga jeste da li crno-beli imaju snage da se podignu i nastave šampionsku trku, ili su stvari gotove.

Tok meča:

Kraj meča!

85. minut - GOL! Partizan dolazi do izjednačenja pet minuta pre kraja - strelac je Nemanja Nikolić!

82. minut - Stamenković briljira u ovim trenucima! Iskusni čuvar mreže Mladosti će definitivno biti igrač utakmica ukoliko Lučanci zabeleže trijumf.

78. minut - Istinska opsada gola domaćina traje već nekih desetak minuta. Kampuju fudbaleri Partizana na polovini Mladosti, ali bezuspešno.

76. minut - Sve karte na napad bacio je Igor Duljaj! Ponovo je promenio formaciju trener Partizana, te će sada otvorenih karata igrati u poslednjih dvadesetak minuta. Umesto Bojana Kovačevića, štopera, na terenu je krilni fudbaler Nemanja Trifunović.

69. MINUT - KAKAV PROMAŠAJ FRAJDEJA! Kiksnuo je Kovačević, a napadač Mladosti nije uspeo da iskoristi poklon i pogodi za 2:0.

65. minut - Partizan ne dolazi ni do konkretnijih prilika. Četiri izmene napravio je trener Duljaj, ali se ništa suštinski nije promenilo u igri gostiju.

56. minut - KAKVA ŠANSA ZA MLADOST! Imao je talentovani Veličković ogromnu priliku, prošetao se kroz odbranu Partizana, ali je na kraju šutirao pored gola.

55. minut - Partizan ne uspeva da pronađe put do gola Mladosti. U igri su i Natho i Nikolić, ali deluje da je sve to u ovom trenutku bez efekta.

48. minut - Kako brani Saša Stamenković na početku drugog poluvremena! Uspeo je da zaustavi udarac Natha prekaljeni čuvar mreže i ostavi Lučance u prednosti.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena!

44. minut - GOOL, GOOL, GOOLL! Odlično je centrirao Varjačić, a Bojić dovodi domaćina do vođstva u finišu prvog poluvremena!

39. minut - Ponovo je Baždar malerozan! Napadač Partizana je loše šutirao nakon što je lopta nezgodno odskočila, te je njegov udarac završio daleko preko gola.

36. minut - Dve šanse za Partizan u nekoliko minuta! Prvo je Goh ugrozio gol Stamenkovića, da bi potom Kovačević pokušao nakon kornera, ali je njegov udarac otišao van okvira gola.

27. minut - Ne uspeva ni Zahid da ugrozi sjajnog Stamenkovića. Udarac Pakistanca odlazi preko gola.

24. minut - KAKVA ODBRANA JOVANOVIĆA! Pobegao je Veličković, ispostaviće se nakon ofsajd pozicije, ali je čuvar mreže Partizana još jednom pokazao klasu i "skinuo" loptu nakon jedan na jedan situacije.

18. minut - Preti i Mladost! Šutirao je talentovani Veličković, koji je pre toga izbacio Kastilja, ali je Jovanović uspeo da ukroti njegov udarac.

13. minut - Partizan preti u poslednjih nekoliko minuta. Prvo je Goh ubacio loptu u peterac domaćih, ali je neko od defanzivaca izbio loptu u korner, da bi kasnije Baždar promašio loptu nakon kornera.

6. minut - Evo prvog udarca u okvir gola. Severina je prošao sa desne strane i gađao, ali je prekaljeni Stamenković uspeo da rutinski ukroti tu loptu.

5. minut - Prilično tih i neatrakivan početa meča u Lučanima. Igra se na sredini terena, bez posla za golmane.

1. minut - Meč je počeo!

Pre meča

Dobro došli u naš lajv blog!

Danas izveštavamo iz Lučana, gde će Partizan gostovati domaćoj Mladosti.

Komentari(0)

Loading